Ohjaajien sivu
YLEISTÄ
Parkourin lajididaktiikka videoita
Perustekniikoiden ohjevideoita
Manki progressioita
Lazy vault rapu cue
Tic tac merkki seinässä
Tarkkuushyppy yli/vajaaksi
Taaksevoltti progressioita
Seinäkieppi progressio 1
Seinäkieppi progressio 2
Seinäkieppi progressio 3
Seinäkieppi progressio 4
Seinäjuoksu kitkaharjoite
Kämmenkieppi progressio 1
Kämmenkieppi progressio 2
Kissaroikunta
Heilahduksen vauhdinotto
Erikoistekniikoiden ohjevideoita
Grasscutter esteen päällä
Lazy vaut variaatio 1
Dash 360
Lazy 360
Takaperin dash
Valtteri vault
Matala gate vault
Yhden käden palmspin
Palmspin
Yamakasi askelylitykseen
Tupla Yamakasi
Yamakasi
Kärrynpyörä selkäkieppi yhdistelmä
Macaco progressioita
Pelit ja leikit ohjaustilanteisiin
Herrasväen hippa
Kiinni jääneet jäävät paikoilleen ja laittavat käden kättely / moikkaus asentoon. Pelastaa pystyy esittelemällä itsensä: “Moi mä oon Jönkkö – Moi mun nimi on Niko Petteri”. Vaikeampi versio on sanoa toisen nimi: “Moi, sä oot Niko Petteri – sun nimi on Jönkkö”. Vaikeimmalla tasolla kiinni jäänyt laittaa silmät kiinni ja koettaa tunnistaa pelastajan äänen perusteella.
Korttipakka
Pelaajat nostavat korttipakasta kortteja. Eri maat ovat tehtäviä ja kortin numero kertoo toistojen määrän. Esimerkiksi pata 3 on kolme ylitystä, hertta 8 on kahdeksan tarkkuushyppyä jne. Jokerit ovat vapaavalintaisia tehtäviä, jotka suoritetaan kaverin kanssa.
Parkour polttopallo
Pallolla poltetaan muita pelaajia, mutta heittää saa vasta kun on tehnyt pallo kädessä ylityksen. Pelaaja saa siis liikkua vapaasti vaikka salin toiseen päähän ja tehdä vasta siellä ylityksen, jonka jälkeen yritetään polttaa muita pelaajia. Palaneet pelaajat voivat joutua pois pelistä, tehdä x lihaskuntoliikettä tms.
Parkourpeili
Tiukka nimikäytäntö, pitää sanoa kiinnijääneen nimi. Eteneminen voi olla ainoastaan tasajalkaa hyppien, apinatyyliin, yhdellä jalalla tms.
Liikennevalot
Tehdään erilaisia haasteita, jotka oppija itse määrittää vihreäksi, keltaiseksi tai punaiseksi. Vihreä haaste on helppo ja se tehdään esim 10 kertaa. Keltainen on keskivaikea ja tehdään viisi kertaa ja punainen haaste on vaikea, joka täytyy toteuttaa kahdesti. Oppilaat päättävät itse minkä värin haasteita he tekevät ja määrittelevät myös värin itse. Ohjaaja auttaa hahmottamisessa kyselemällä onko tämä haaste sinulle keltainen vai punainen (ehkä tummankeltainen?) Suoritetuista väreistä voi pitää tukkimiehen kirjanpitoa ja katsoa ryhmässä kuinka monta punaista, keltaista ja vihreää haastetta saadaan porukalla yhdessä tehtyä.
Maamiina
Pareittain liikutaan miinakentän läpi niin, että toinen on silmät kiinni ja toinen ohjeistaa sanallisesti mukana kulkien: “Eteenpäin, vähän vasemmalle, seis!” Miinoja saa tehtyä erilaisista esteistä tai ulkona repuista ja juomapulloista. Jos miinaan törmää joutuu takaisin alkuun.
Evoluutio
Evoluution tasot: ameeba-lisko-apina-ihminen(-parkouraaja). Kaikki aloittavat evoluution alusta ameeboina ja etsivät toisen samalla evoluutio tasolla olevan, jonka kanssa ottavat kps-pelin. Voittaja siirtyy evoluutiossa seuraavalle tasolle, hävinnyt pysyy samalla tasolla. Kun evoluutiossa on kehittynyt ihmisen tasolle, täytyy ottaa kps-peli toisen ihmisen kanssa. Voittaja pääsee “palkintopallille” ( tai parkouraajaksi), mutta hävinnyt tippuu evoluution ensimmäiselle tasolle.
Allekirjoitus
Harjoittelualueelle kiinnitetään erialisiin paikkoihin paperilappuja, joihin täytyy käydä kirjoittamassa oma nimi ilman, että koskee maahan.
Sumppu
Ohjaaja kertoo esteen, jonka päälle kaikkien on päästävä. Variaationa ohjaaja voi sanoa lukumäärän, joka yhdellä esteellä saa olla ja vaikeutusta saa materiaaleilla / väreillä jne. “Seitsemän oranssilla esteellä”.
Näkönen
Niinkuin piilosta mutta mennään näkyville. Parin täytyy päästä toisen luokse ESKM tai jonkin muun säännön mukaan.
KPS Rata
Kahdesta joukkueesta lähtee yksi pelaaja kerrallaan liikkumaan radan eri päistä kohti toista päätä. Kun vastaan tulee vastustaja pelataan kps ja häviäjä putoaa radalta, jolloin joukkueesta lähtee uusi pelaaja liikkeelle. Tavoitteena päästä vastustajajoukkueen tukikohtaan.
Jäätelöauto
Jäänyt on keskellä ja päättää kolme jäätelömakua ja kertoo ne pelaajille: “Suklaa, mansikka ja vanilja”. Pelaajat valitsevat jokainen itselleen mielessään yhden maun. Jäänyt huutaa yhden maun ja pelaajat, jotka valitsivat sen joutuvat lähtemään liikkeelle koettaen päästä salin / alueen päästä toiseen. Mikäli jäänyt huutaa jäätelöauto täytyy kaikkien pelaajien lähteä liikkeelle. Jäänyt voi ottaa kiinni käsin tai heittämällä palloa. Mikäli joku saadaan kiinni jää hän paikoilleen ja koettaa saada ohi juoksevia pelaajia kiinni koskettamalla. Variaationa kiinni jääneet saavat liikkua vapaasti yhdellä portaalla / tasanteella mikäli ympäristö mahdollistaa tämän.
Pizzakuski
Jokainen pelaaja kuljettaa kämmenellään “pizzalaatikkoa” eli pahvinpalasta tai muuta herkästi putoavaa asiaa. Tavoitteena on häiritä muita lähettejä ja pyrkiä pudottamaan pizzalaatikot ilman, että oma laatikko putoaa. Jos laatikon pudottaa tehdään lihaskunto / parkour liike ja jatketaan peliä.
Yövartija
Salista valot pois ja ohjaaja on yövartija. Ryhmän tehtävänä on ryöstää aarre salin toisesta päästä ja kuljettaa se salin toiseen päähän säilöön. Aarteena voi olla esim. pallomeripalloja. Palloja saa kuljettaa vain yhtä kerrallaan. Jos vartijan valo osuu johonkin ryhmäläiseen, täytyy siinä valokeilassa olla täysin liikkumatta. Jos vartija huomaa valokeilassa liikettä, joutuu palauttamaan aarteen ja tekemään lihaskuntoliikkeen tms.
Kikaboom
Ohjaaja asettuu katse seinää vasten ja huutaa kikaboom! Kaikki pelaajat käyvät koskettamassa häntä selkään ja menevät piiloon. Ohjaaja laskee ääneen kymmenestä alaspäin ja kääntyy katsomaan näkeekö ketään. Jos ei näe niin sama homma uudestaan, mutta aika vähenee sekunnilla. Joka kierroksella pelaajien täytyy käydä koskettamassa kikaboom! huudon kuullessaan ohjaajaa selkään ja etsiä uusi piilo. Samaa piiloa ei saa käyttää kahdesti. Mikäli ohjaaja näkee jonkun piilosta voi hän määrätä lihaskunto / parkour liikkeen tai pelissä voi olla säilö, josta voi käydä pelastamassa sen sijaan, että käy koskettamassa ohjaajaa.
Signaaligeneraattori
Ollaan (virta)piirissä, ohjaaja on signaaligeneraattori, joka tuottaa erilaisia signaaleita esim hyppysignaali. Kun ohjaaja tuottaa signaalin, se lähtee etenemään piirissä pulssina(seuraava ohjaajan vasemmalla puolella toistaa signaalin, sit seuraava sen vasemmalla puolella, kunnes signaali on välitetty koko piirin läpi vastaanottimeen eli ohjaajaan) Samaa signaalia voi toistaa, jolloin piirissä liikkuu monta pulssia. Sit paussin jälkeen voi esitellä uuden signaalin esim punnerrussignaalin, joka kiertääkin toiseen suuntaan. Sit signaalit voi kulkee vuorotellen, jolloin pitää välittää signaaleita molempiin suuntiin. Signaalit ei saa tietenkään jäädä matkan varrelle (joku ei huomaa välitettävää signaalia) -> tulee oikosulku, jolloin kaikkien täytyy maadoittaa itsensä tekemällä kyykkyjä niin välttyy sähköiskulta.
Rikkinäinen puhelin
Pari suunnittelee lyhyen radan / liikeyhdistelmän. Tämän jälkeen toinen parista lähtee opettelemaan jonkun toisen parin radan. Opetus tapahtuu vain kerran esimerkin avulla. Eli pisteellä oleva näyttää kuinka sarja tehdään ja lähtee tämän jälkeen toiselle pisteelle. Henkilö, joka on juuri oppinut uuden sarjan voi opetella sitä sen aikaa kunnes paikalle saapuu taas uusi henkilö ja opettaa sarjan eteenpäin. Pelin lopussa kaikki hakeutuvat omalle pisteelleen ja katsovat onko alkuperäinen sarja muuttunut.
Sauronin silmä
Peilin ja aarteen ryöstön yhdistelmä. Peili jossain korokkeella, aarre pitää viedä korokkeen vieressä olevalla drop pointille. Jos Sauron näkee takasin alkuun. Voi lisätä ESKM.
Seuraa johtajaa
Pienissä ryhmissä edetään parkourin omaisesti ja tasaisin väliajoin vaihdetaan johtajaa. Perässä tulevat koettavat tehdä samat liikkeet kuin joukon johtaja.
Kuuma peruna
Parin kanssa kierretään aluetta ja samalla heitellään palloa toiselle. Pallo kädessä ei saa liikkua ja sitä saa pitää enintään viisi sekuntia, jonka jälkeen se heitetään toiselle pelaajalle. Jos pallo putoaa maahan tehdään parkour / lihaskuntoliikkeitä ja jatketaan. Lisäsääntönä lattia on laavaa.
Lattia on laavaa
Aikaa päästä irti maasta kolme sekuntia ja jokaisella kierroksella tulee uusi sääntö: “Täytyy roikkua jossain / seistään yhdellä jalalla / ainoastaan metalliin saa koskea jne.” Aikaa voi kierrosten edetessä kiristää kahteen ja yhteen sekuntiin.
ESKM Rata
Parin kanssa ESKM/Tasapainottelurata, pitää kädestä / samasta narusta tai kepistä. Yksilösuorituksena ESKM/Tasapainorata 3-4:llä elämällä. Radalle voi laittaa paikkoja mistä saa lisäelämiä. Elämän menettää, jos koskee maahan tai käyttää kättä.
Zombie nimirinki
Zombie tulee kohti kunnes sanoo jonkun nimen. Jos ei ehdi sanoa kenenkään nimeä muuttuu zombieksi ja edellinen zombie tulee rinkiin. Ohjaajan kannattaa pelata mukana ja huolehtia, että kaikkien nimi tulee edes kerran sanottua.
Lankkutunneli
Kaikki vierekkäin lankussa ja jonon viimeinen lähtee aina ryömimään tunnelin alta. Tätä jatketaan kunnes kaikki on ryömineet.
Add on / Flowpeli
Jokainen ryhmäläinen lisää vuorollaan yhden liikkeen sarjaan.
Presihaaste
Koko ryhmän täytyy saada jokin tarkkuushyppy tehtyä.
Vahakabinetti
Vahakabinetin nuket sulavat! Valitaan vahakabinetin vartijat, jotka kiertävät salissa. Muut pelaajat ovat vahasta tehtyjä hahmoja, jotka sulavat ja valuvat pikkuhiljaa kunnes vartija tulee nostamaan takaisin pystyasentoon.
Uppoava saari
Kierretään rataa niin, että jokaisella kierroksella saaren paalut (motoriikkalätyt, levypainot yms.) joita on käytetty poistuvat pelistä eli uppoavat. Kierrokset siis vaikeutuvat koko ajan enemmän. Kannusta pelaajia sopimaan etukäteen reitti, jotta paaluja käytetään mahdollisimman vähän per kierros. Pelaajia helpottaa jos merkkaat kierroksella käytetyt tavarta esim pelikortilla.
Palikan jahtaus
Ohjaaja asettaa puisia palikoita (tai muita pieniä esineitä) radalle joukkueen osallistujien lukumäärän verran. Joukkueesta yksi kerrallaan hakee yhden palikan ja vie sen radan päässä olevaan astiaan. Palaa takaisin alkuun ja vasta sitten seuraava saa lähteä. Ohjaaja ottaa ryhmän kokonaisajan palikoiden keräämiseen. Saako ryhmä tiimipelillä paremman ajan? Kaikkien panosta tarvitaan paremman ajan saamiseen, koska jokainen saa ottaa vain yhden palikan kerrallaan. Ohjaaja asettaa radan vaikeuden joukkueen tason mukaiseksi.
Harrastajan loukkaantumisilmoitus
Vahingon sattuessa täytä Loukkaantumisilmoitus
Loukkaantumisilmoitukseen kirjataan kaikki loukkaantumiset, jotka estävät loukkaantunutta harjoittelemasta ko. tunnilla. Kirjaa myös läheltäpititilanteet, joissa oli vaarana käydä vakava loukkaantuminen kuten luun murtuma, pään vamma tai kuolema.
Harrastajien tapaturman sattuessa anna lisätietoa vakuutuskäytännöistä jos osaat, muuten neuvo heidät sivulle: www.parkourakatemia.fi/vakuutus
Ohjaajien tapaturmavakuutus
Aktiivisesti ohjaavilla työntekijöillä (mukaan lukien sijaisuudet) on voimassa lakisääteinen tapaturmavakuutus, joka on laajennettu vapaa-aikaan.
Tapaturman sattuessa:
- Ilmoita asiasta omalle esihenkilöllesi. Hän täyttää tapaturmailmoituksen.
- Hakeudu tarvittaessa lääkärin vastaanotolle. Mehiläinen, Terveystalo sekä Pihlajalinna ovat vakuutusyhtiön kumppaneita, joissa asiointi hoituu sujuvasti.
- Ilmoita käynnin yhteydessä työnantajaksi Parkour oppimiskeskus ry ja vakuutusyhtiöksi Lähitapiola.
Lomakkeisiin tarvitaan työnantajalta seuraavat tiedot:
Työnantajan nimi: Parkour Oppimiskeskus ry
Y-tunnus: 2283864-8
Lähiosoite: Ahjokatu 12, 40320 Jyväskylä
Puhelinnumero: 0504167800
Sähköposti: talous@parkourakatemia.fi
Toimiala: Urheiluseurojen toiminta
Vakuutusnumero: 351-0907063-J
Parkour Akatemian tilinumero: FI6084000710359778
Sairauslomat
MIKÄLI SAIRASTUT TOIMI NÄIN
- Ilmoita oman toimipisteesi esihenkilölle, että olet sairas.
- Saat palkan sovituista töistä 3 peräkkäisen päivän ajalta omalla ilmoituksella ja sen jälkeen lääkärintodistuksella seuraavasta 7 päivästä.
- Merkitse tunnit normaalisti Clockify sovelluksessa ja lisää Tags: sairasloma
LISÄTIETOJA
- Voit olla omalla ilmoituksella sairauslomalla enintään kolme peräkkäistä päivää. Asiasta on aina ilmoitettava lähiesihenkilölle ja/tai toimipisteen rehtorille.
- Jos sama sairaus uusiutuu seitsemän päivän kuluessa työhön palaamisesta, lasketaan sairausajan palkanmaksujakso kuin kyseessä olisi yksi sairastumisjakso.
- Sairauslomalle voi hakeutua myös jos huollettava tai alle 12-vuotias lapsi on sairaana ja vaatii hoitoa.
Kulu- ja matkakorvaukset
Mikäli työntekijä maksaa omalla rahalla yhdistyksen kuluja, maksetaan ne työntekijälle takaisin. Kululaskulla laskutetaan myös työntekijän itse maksamat matkaliput.
Koulutukset
Tarkista viimeisimmät parkourin ohjaajakoulutukset SPY:n koulutussivulta. Ja sirkusohjaajien koulutukset SNSL:n koulutussivulta.
Parkour Akatemia tukee ohjaajien osallistumista erilaisiin ohjaajakoulutuksiin. POK ry:n tukiosuus on 70% koulutuksen hinnasta.
- SPY PK Ohjaamisen alkeet 30 € (norm. 99 €)
- SPY PK1 70 € (norm. 245 €)
- SPY PK2 120 € (norm. 395 €)
- SPY VOK nuoret 35 € (norm. 85 €)
- SPY PK Lajitaito 35 € (norm. 85 €)
- SPY VOK nuoret ja lajitaito yhdistelmäkoulutus 55 € (norm. 150 €)
- SNSL Pedagoginen 125 € (norm. 375 €)
Muut täydentävät koulutukset
Ohjaaja voi hakea tukea koulutukseen 100 euroon saakka, mutta enintään puolet, koulutuksen kokonaishinnasta. Tukea haetaan esittämällä suunnitelma kouluttautumisesta omalle lähiesihenkilölle. Päätökset koulutuksista tehdään tapauskohtaisesti.
EA-koulutukset
Parkour Akatemia tukee ohjaajien ensiapukoulutuksia 30 % kurssin hinnasta (esim. SPR:n järjestämä 16 h ensiapukurssi EA1 maksaa n. 150 €, josta tuen osuus 45 € ja omakustanteeksi jää 105 €).
Palkanmaksu ja tuntien kirjaus
Palkat maksetaan kuukausittain 10. päivä.
Kirjaa tuntisi viimeistään kuun viimeisenä päivänä clockify sovellukseen. Ohjeet tuntien kirjaamiseen löytyy classroom alustalta. Jos myöhästyt palkantilauksesta niin seuraava mahdollisuus on kuukauden päästä, ei poikkeuksia.
Varmista että meillä on verokorttisi sekä tilinumerosi hyvissä ajoin. Voit lähettää ne sähköisesti talous@parkourakatemia.fi
Sirkusfysio
Sirkusfysio eli Atte päivystää Parkour Akatemian ohjaajien kipujen varalta! Atella on punainen linja, johon saa soittaa veloituksetta jos jokin vamma tai kiputila häiritsee työntekoa.
Soita punaiselle linjalle: 040 1788704
Parkour Akatemian ohjaajat saavat kaikki Sirkusfysion fysioterapiakäynnit alennettuun hintaan 45€ (norm. 63€).
Toimintakäsikirja
Toimintakäsikirja on sanallinen kuvaus organisaation keskeisimmistä toiminnoista ja toimintaperiaatteista sekä toimintajärjestelmästä. Sen tavoitteena on turvata toiminnan tarkoituksenmukaisuus sekä toiminnan tulosten korkea laatu.
Toimintakäsikirja löytyy nettisivuilta:
www.parkourakatemia.fi/toimintakasikirja
Salasana: pka2023
Työyhteisön kehittämissuunnitelma
Mikä on työyhteisön kehittämissuunnitelma?
Työyhteisön kehittämissuunnitelma on yhteistoimintalaissa määritelty lakisääteiden dokumentti, joka jokaisella työpaikalla, jossa on yli 20 työntekijää tulee olla. Sen tarkoituksena on toimia työkaluna kaikissa henkilöstöön liittyvissä asioissa sekä lisätä avoimuutta työnantajan ja henkilöstön välillä sekä selkeyttää tavoitteita, joita kohti halutaan mennä.
Suunnitelma toimii pohjana jatkuvalle vuoropuhelulle työnantajan ja henkilöstön välillä ja sitä päivitetään vuoropuhelussa neljä kertaa vuodessa. Vuoropuheluun osallistuu henkilöstön edustajina luottamusvaltuutettu ja työsuojeluvaltuutettu. Työnantajan roolissa vuoropuheluun osallistuu HR-johtaja ja toiminnanjohtaja. Yhdistyksen hallitus toimii päättävänä elimenä isoissa päätöksissä.
KAUPUNKIKOHTAINEN INFO
Pääkaupunkiseutu
Nimilistoihin merkkaaminen
Käytössä ovat Hellewi-nimilistat, jotka toimivat seuraavasti:
1. Lataa puhelimeesi Hellewi-applikaatio
2. Etsi toimijoista Parkour Akatemia ja kirjaudu haluamasi toimipisteen nimilistoihin. Kirjautumiseen tarvittavan tunnuksen ja salasanan saat kyseisen toimipisteen rehtorilta.
3. Merkkaile tunnin osallistujat. Tarvittaessa huoltajien yhteystiedot löytyvät osallistujan nimeä klikkaamalla ja katsomalla kohtaa maksaja.
Mikäli jotakuta ei listoilta löydy, infotaan siitä toimipisteen rehtoria. Korvaajia ei tarvitse merkkailla mihinkään. Ilmaisia kokeilijoita ei myöskään merkata mihinkään, mutta heitä kehotetaan tunnin lopuksi ilmoittautumaan kaudelle mukaan nettisivujen kautta, jos kiinnostuivat harrastuksesta.
Sijaisen hankkiminen
Opettajat hankkivat ensisijaisesti sijaisensa itse ja aina hyvissä ajoin. Sijaisten etsimiseen ja sijaisuuksien vastaanottamiseen käytetään Slackin sijaisuudet-kanavaa. Tarkemmat ohjeet sijaisten etsimiseen ja sijaisuuksien vastaanottamiseen löydät tästä. Ohjaaja on vastuussa tunnin ohjaamisesta kunnes sijainen löytyy, poikkeuksena äkilliset sairastapaukset ja vastaavat, tällöin yhteys toimipisteen rehtoriin. Jos olet lupautunut sijaiseksi ja sinulle tuleekin muu meno, on lähtökohtaisesti sinun tehtäväsi hankkia sijaisen sijainen. Seuratkaa aktiivisesti sijaisuudet-kanavaa ja sijaistakaa toisianne puolin ja toisin, niin kaikkien työ helpottuu. Mikäli sijaisuudet kanavalta ei tärppää, kannattaa kokeilla yksityisviestejä, puheluita ja muita hyväksi havaittuja viestintätapoja. Ohjaajien puhelinnumerot löytyvät slackista avaamalla ohjaajan profiiin.
Ohjaajien ja ohjaajien lasten treenaaminen tunneilla ja salin käyttö
Ohjaajat saavat vapaasti käyttää tiloja omaan treeniin, mikäli siellä ei ole muita varauksia/ryhmiä. Varaukset näet toimipisteen google-kalenterista, jota voit kysyä toimipisteen rehtorilta. Ohjaajien jamit sunnuntaisin klo 18.15-20.15 Vallilan salilla vapaavuoron yhteydessä.
Ohjaajat voivat käydä ohjatuilla aikuisten tunneilla itse treenaamassa, mikäli ryhmässä on tilaa ja tämä sopii tunnin opettajalle. Lisäksi ohjaajien lapset saavat osallistua viikkotunneille -50 % hintaan. Jos haluat hyödyntää tämän, tee lapsen ilmoittautuminen normaalisti nettisivujen kautta ja laita sitten toimipisteen rehtorille viestiä Slackissa.
Nämä edut koskevat ohjaajia, jotka ovat opettaneet kuluneen lukukauden (kevät/syksy) aikana ainakin kerran.
Vahingon sattuessa
Jos tunnilla sattuu haaveri, ohjaaja arvioi tilanteessa EA tarpeen suuruuden, soittaa ambulanssin tarvittaessa paikalle ja ilmoittaa tästä aina toimipisteen rehtorille. Rehtori pitää huolen, että loukkaantumisrekisteri tulee täytettyä.
Jyväskylä
Jyväskylän ohjaajien edut
Kenellä on edut?
kaikilla jotka ovat tehneet töitä (viikkotunnit, keikat, peuhulat yms.) ainakin kerran edellisen kauden aikana (neljä kuukautta, syys-marras, joulu-helmi, maalis-touko, kesä-elokuu).
kaikki jotka ovat olleet ryhmän vakituisena ohjaajana viimeisen kahden kauden aikana (olet vetänyt kesä-elokuussa vakituista viikkoryhmää, edut voimassa helmikuuhun asti).
Edut koskien passia
passi puoleen hintaan senhetkisestä listahinnasta
passi aina toistaiseksi voimassa oleva
omien lasten kohdalla passialennus on 50%
Muut edut
voimailutilan vapaa käyttö
kurssit puoleen hintaan alentamattomasta hinnasta
oikeutettu saamaan Tantereen avaimen 20 euron panttia vastaan
tapaturmavakuutus, joka on voimassa myös vapaa-ajalla
oikeus perustaa vapaavuoroja sillä ehdolla, että on samalla varmistettava, että niihin on valvoja
vapaavuoron valvojalla on oikeus tuoda yksi (1) passiton vieras ilmaiseksi vapaavuorolle, esim. kaveri tai puoliso
Harjoittelu ilman passia
oikeus harjoitella veloituksetta kun sali ei ole varattu ja siellä on tilaa. Tämä koskee itseä ja omia lapsia (katsomatta siittäjään) – HUOM! Ei koske ikinä ohjattuja tunteja
ohjaajalla, jolla ei ole passia, ei ole koskaan oikeutta varata paikkaa tunnille, mutta ohjaajalla on oikeus mennä ilmaiseksi tunnille, mikäli tilaa on
Turku, Salo ja lähialueet
Kun aloitat työt Turun Parkour Akatemialla
Lue tämä dokumentti. Siihen on koottu tärkeät käytänteet ja linkit, joita tarvitset töiden aloittamiseen.
Kun tarvitsen tuuraajaa:
Sairastuminen
Äkillisissä sairastapauksissa, jolloin et pysty ohjaamaan tunteja, ilmoita heti Jounille.
Muut
Kun tarvitset tuuraajaa tunneillesi esim. henkilökohtaisen menon takia, hanki tuuraaja itse heti, kun tiedät tuurauksen tarpeesta. Laita viesti Telegrammissa TPKA tuurauspyynnöt- ryhmään tai kysy suoraan toiselta ohjaajalta. Olet velvollinen ohjaamaan sovitut työvuorosi, kunnes tuuraaja löytyy.
Työntekijöiden edut
- Osallistuminen viikkotunneille ja työpajoihin on ilmaista.
- Voit treenata vapaasti salilla, kun se ei häiritse toisten työtä tai harrastamista.
- Parkourpaidat -40% alennuksella tarrapaidat.fi verkkokaupasta koodilla Parkour40
- Feiyue-kengät -50% alennuksella. Kokoja voit kysyä toimistohenkilökunnalta.
- Alennus Athletica-treeniohjelmista. Kysy lisää toimistohenkilökunnalta.
Kuopio ja Siilinjärvi
Tampere
Voiko salilla treenata vapaa-ajalla?
Tampereen sali on vapaassa käytössä harjoittelua varten mikäli salilla ei ole muita varauksia tai ryhmiä. Varaukset näet toimipisteen google-kalenterista, jota voit kysyä toimipisteen rehtorilta. Asiasta voi myös kysyä ohjaajien WhatsApp ryhmässä.
Ohjaajat voivat käydä veloituksetta aikuisten ryhmissä harrastamassa, mikäli ryhmässä on tilaa ja tämä sopii tunnin opettajalle. Lisäksi ohjaajien lapset saavat osallistua viikkotunneille puoleen hintaan. Mikäli haluat hyödyntää edun ilmoita lapsi normaalisti nettisivujen kautta ja laita asiasta viestiä rehtorille.
Nämä edut koskevat ohjaajia, jotka ovat opettaneet kuluneen lukukauden (kevät/syksy) aikana ainakin kerran, mukaan lukien myös toisten kaupunkien toimipisteet.
Mistä hankin sijaisen?
Ohjaajat hankkivat ensisijaisesti sijaisensa itse ja aina hyvissä ajoin. Jos olet lupautunut sijaiseksi ja sinulle tuleekin muu meno, on lähtökohtaisesti sinun tehtäväsi hankkia sijaisen sijainen. Sijaisia voit kysellä Tampereen ohjaajien WhatsApp ryhmässä ja laittamalla suoraan viestiä muille ohjaajille. Mikäli et löydä sijaista itse ilmoita asiasta toimipisteen Rehtorille.
Tärkeitä yhteystietoja henkilöstölle (työsuojeluvaltuutettu, luottamusvaltuutettu ja HR johtaja)
Tärkeitä yhteystietoja henkilöstölle:
TYÖSUOJELUVALTUUTETTU
Iita Mykkänen
Työsuojeluvaltuutetun tärkein tehtävä on valvoa työpaikan turvallisuuden ja terveyteen vaikuttavien asioiden toteutumista. Hän toimii tiiviissä yhteistyössä esihenkilöiden, luottamusvaltuutetun, työterveyshuollon ja muun henkilöstön kanssa.
Työsuojeluvaltuutetun tehtäviin voi kuulua mm.
- Yhteistoimintalain mukaiseen vuoropuheluun osallistuminen
- Yhdenvertaisuus – ja tasa-arvokyselyt ja vastausten koonti
- Työsuojelutoimikunnan kokouksiin osallistuminen
- Perehtyy työsuojelusäännöksiin, määräyksiin ja ohjeisiin sekä työpaikan työoloihin.
- Tarkkailee työn turvallisuutta ja terveellisyyttä.
- Ilmoittaa havaitsemistaan puutteista työnjohdolle sekä tarvittaessa työsuojeluviranomaisille.
- Osallistuu ja kehittää työpaikan työkykyä ylläpitävään toimintaan.
- Edistää osaltaan työntekijöiden työhyvinvointia.
iita.mykkanen@parkourakatemia.fi
0505649428
LUOTTAMUSVALTUUTETTU
Maiju Heikkinen
Luottamusvaltuutetun tärkein tehtävä on valvoa, että työnantaja noudattaa työlainsäädäntöä.
Voi olla yhteydessä luottamusvaltuutettuun, jos esim.
- Epäilet, että palkkausperusteita ei ole tehty oikein
- Sinulla on epäselvyyksiä työsopimukseen liittyvissä asioissa
- Työnantajan oikeuksiin liittyvät asiat (mihin esim. direktio-oikeutta voi käyttää)
maiju.heikkinen@parkourakatemia.fi
0505337575
TYÖSUOJELUTOIMIKUNTA
Työsuojelutoiminkuntaan kuuluu työsuojeluvaltuutetun lisäksi työturvallisuuspäällikkö Jaakko Junttila ja kaksi tuntipalkkaista edustajaa: Viljam Mikkelsson ja Into Kaariniemi. Tuntityöntekijät voivat olla myös heihin yhteydessä työsuojelullisissa asioissa sähköpostilla viljam.mikkelsson@parkourakatemia.fi ja Into.kaar@gmail.com.
HR JOHTAJA
Alisa Kukkaslahti
Missä asioissa voi ottaa yhteyttä:
– Oma työssäjaksaminen (mikäli oman esihenkilön kanssa on vaikea puhua asiasta)
– Jos olet kokenut epäasiallista kohtelua tai häirintää työpaikalla
– Oman esihenkilön kanssa on jotain haasteita mistä haluat keskustella
alisa.kukkaslahti@parkourakatemia.fi
0503210258
Ilmoittajansuojelulaki
Vähintään 50 henkilöä työllistävillä yksityisen ja julkisen sektorin organisaatioilla on oltava käytössä kanava, jonka kautta on mahdollista tehdä ilmoituksia havaitsemistaan väärinkäytöksistä ja epäkohdista.
Ilmoittajansuoja tarkoittaa konkreettisesti sitä, ettei ilmoittajaan saa kohdistaa mitään epäedullisia vastatoimia tai seuraamuksia sen vuoksi, että hän on tehnyt ilmoituksen ilmoituskanavaan.
Meillä Parkour Akatemialla ilmoituksen voi tehdä Google forms lomakkeen kautta jonka vastaukset on nähtävillä hallituksen puheenjohtajalle (tällä hetkellä Alisa Kukkaslahti) sekä luottamusvaltuutetulle (tällä hetkellä Maiju Heikkinen). Lomakkeen voi täyttää sekä anonyymisti että nimellä.
HUOM! Jos olet kohdannut epäasiallista kohtelua tai häirintää, älä täytä alla olevaa lomaketta vaan mene osoitteeseen parkourakatemia.fi/turvallisuus
Mistä asioista voi ilmoittaa – whistleblowing-lain soveltamisala
Whistleblowing-lakia ei sovelleta kaikenlaisista rikkomuksista tai laiminlyönneistä ilmoittamiseen. Lain soveltamisala määrittää, mistä asioista voi ilmoittaa siten, että ilmoittajalle syntyy oikeus lain mukaiseen suojaan.
Whistleblowing-lakia sovelletaan alla luetelluilla lainsäädännön aloilla ja vain sellaisiin tekoihin tai laiminlyönteihin, jotka on säädetty rangaistavaksi, joista voi seurata rangaistusluonteinen hallinnollinen seuraamus, taikka jotka voivat vakavasti vaarantaa lainsäädännön yleisen edun mukaisten tavoitteiden toteutumista:
1) julkiset hankinnat lukuun ottamatta puolustus- ja turvallisuushankintoja;
2) finanssipalvelut, -tuotteet ja -markkinat;
3) rahanpesun ja terrorismin rahoittamisen estäminen;
4) tuoteturvallisuus ja vaatimustenmukaisuus;
5) liikenneturvallisuus;
6) ympäristönsuojelu;
7) säteily- ja ydinturvallisuus;
8) elintarvikkeiden ja rehujen turvallisuus sekä eläinten terveys ja hyvinvointi;
9) Euroopan unionin toiminnasta annetun sopimuksen 168 artiklan tarkoittama kansanterveys;
10) kuluttajansuoja;
11) yksityisyyden ja henkilötietojen suoja sekä verkko- ja tietojärjestelmien turvallisuus.
Lain soveltamisala kattaa sekä lueteltuja lainsäädännön aloja koskevan kansallisen että EU-lainsäännön. Poikkeuksen muodostaa kohta 9, jonka kansanterveyden osalta laki soveltuu vain EU-tason sääntelyyn.
Jos ilmoitus koskee selvästi lain piiriin kuulumattomia asioita, oikeutta suojeluun ei ole. Esimerkiksi ilmoittaminen työoikeudellisten normien rikkomisesta tai terveydenhuollon vaitiolovelvollisuuden laiminlyönneistä ei kuulu lain soveltamisalaan. Jos tällaisia lain soveltamisalaan kuulumattomia tietoja tai rikkomuksia ilmoitetaan sisäiseen ilmoituskanavaan, ilmoittajalla ei ole oikeutta suojeluun whistleblowing-lain perusteella.
Velvollisuus pidättyä vastatoimista voi kuitenkin perustua muuhun lainsäädäntöön. Esimerkiksi työnantaja ei työsopimuslain mukaan voi kohdistaa vastatoimia sellaiseen työntekijään, joka ilmoittaa työsuhteeseen tai työturvallisuuteen liittyvistä epäkohdista.