Ohjaajien sivu

YLEISTÄ

Harrastajan loukkaantumisilmoitus

Vahingon sattuessa täytä Loukkaantumisilmoitus

Loukkaantumisilmoitukseen kirjataan kaikki loukkaantumiset, jotka estävät loukkaantunutta harjoittelemasta ko. tunnilla. Kirjaa myös läheltäpititilanteet, joissa oli vaarana käydä vakava loukkaantuminen kuten luun murtuma, pään vamma tai kuolema.

Harrastajien tapaturman sattuessa anna lisätietoa vakuutuskäytännöistä jos osaat, muuten neuvo heidät sivulle: www.parkourakatemia.fi/vakuutus

Ohjaajien tapaturmavakuutus

Aktiivisesti ohjaavilla työntekijöillä (mukaan lukien sijaisuudet) on voimassa lakisääteinen tapaturmavakuutus, joka on laajennettu vapaa-aikaan.

Tapaturman sattuessa:

 1. Ilmoita asiasta omalle esihenkilöllesi. Hän täyttää tapaturmailmoituksen.
 2. Hakeudu tarvittaessa lääkärin vastaanotolle. Mehiläinen, Terveystalo sekä Pihlajalinna ovat vakuutusyhtiön kumppaneita, joissa asiointi hoituu sujuvasti.
 3. Ilmoita käynnin yhteydessä työnantajaksi Parkour oppimiskeskus ry ja vakuutusyhtiöksi Lähitapiola.

Lomakkeisiin tarvitaan työnantajalta seuraavat tiedot:

Työnantajan nimi: Parkour Oppimiskeskus ry
Y-tunnus: 2283864-8
Lähiosoite: Ahjokatu 12, 40320 Jyväskylä
Puhelinnumero: 0504167800
Sähköposti: talous@parkourakatemia.fi
Toimiala: Urheiluseurojen toiminta
Vakuutusnumero: 351-0907063-J
Parkour Akatemian tilinumero: FI6084000710359778

 

Sairauslomat

MIKÄLI SAIRASTUT TOIMI NÄIN

 • Ilmoita oman toimipisteesi esihenkilölle, että olet sairas.
 • Saat palkan sovituista töistä 3 peräkkäisen päivän ajalta omalla ilmoituksella ja sen jälkeen lääkärintodistuksella seuraavasta 7 päivästä.
 • Merkitse tunnit normaalisti Clockify sovelluksessa ja lisää Tags: sairasloma

LISÄTIETOJA

 • Voit olla omalla ilmoituksella sairauslomalla enintään kolme peräkkäistä päivää. Asiasta on aina ilmoitettava lähiesihenkilölle ja/tai toimipisteen rehtorille.
 • Jos sama sairaus uusiutuu seitsemän päivän kuluessa työhön palaamisesta, lasketaan sairausajan palkanmaksujakso kuin kyseessä olisi yksi sairastumisjakso.
 • Sairauslomalle voi hakeutua myös jos huollettava tai alle 12-vuotias lapsi on sairaana ja vaatii hoitoa.
Kulu- ja matkakorvaukset

Mikäli työntekijä maksaa omalla rahalla yhdistyksen kuluja, maksetaan ne työntekijälle takaisin. Kululaskulla laskutetaan myös työntekijän itse maksamat matkaliput.

Täytä kululasku täällä

Koulutukset

Tarkista viimeisimmät parkourin ohjaajakoulutukset SPY:n koulutussivulta. Ja sirkusohjaajien koulutukset SNSL:n koulutussivulta.

Parkour Akatemia tukee ohjaajien osallistumista erilaisiin ohjaajakoulutuksiin. POK ry:n tukiosuus on 70% koulutuksen hinnasta.

 • SPY PK Ohjaamisen alkeet 30 € (norm. 99 €)
 • SPY PK1 70 € (norm. 245 €)
 • SPY PK2 120 € (norm. 395 €)
 • SPY VOK nuoret 35 € (norm. 85 €)
 • SPY PK Lajitaito 35 € (norm. 85 €)
 • SPY VOK nuoret ja lajitaito yhdistelmäkoulutus 55 € (norm. 150 €)
 • SNSL Pedagoginen 125 € (norm. 375 €)

Muut täydentävät koulutukset

Ohjaaja voi hakea tukea koulutukseen 100 euroon saakka, mutta enintään puolet, koulutuksen kokonaishinnasta. Tukea haetaan esittämällä suunnitelma kouluttautumisesta omalle lähiesihenkilölle. Päätökset koulutuksista tehdään tapauskohtaisesti.

EA-koulutukset

Parkour Akatemia tukee ohjaajien ensiapukoulutuksia 30 % kurssin hinnasta (esim. SPR:n järjestämä 16 h ensiapukurssi EA1 maksaa n. 150 €, josta tuen osuus 45 € ja omakustanteeksi jää 105 €).

 

KOULUTUSKALENTERI
 
Sivun alalaidasta näet Parkour Oppimiskeskus Ry:n koulutuskalenterin,  jonne on koottuna SPY:n koulutukset, meidän omat koulutukset sekä kerran kuussa järjestettävä ohjaajien Google Meets tapaaminen jossa keskustellaan mm. ohjaamiseen liittyvistä onnistumisista ja haasteista. 
Palkanmaksu ja tuntien kirjaus

Palkat maksetaan kuukausittain 10. päivä.

Kirjaa tuntisi viimeistään kuun viimeisenä päivänä clockify sovellukseen. Ohjeet tuntien kirjaamiseen löytyy classroom alustalta. Jos myöhästyt palkantilauksesta niin seuraava mahdollisuus on kuukauden päästä, ei poikkeuksia.

Varmista että meillä on verokorttisi sekä tilinumerosi hyvissä ajoin. Voit lähettää ne sähköisesti talous@parkourakatemia.fi

Sirkusfysio

Sirkusfysio eli Atte päivystää Parkour Akatemian ohjaajien kipujen varalta! Atella on punainen linja, johon saa soittaa veloituksetta jos jokin vamma tai kiputila häiritsee työntekoa.

Soita punaiselle linjalle: 040 1788704

Parkour Akatemian ohjaajat saavat kaikki Sirkusfysion fysioterapiakäynnit alennettuun hintaan 45€ (norm. 63€).

Toimintakäsikirja

Toimintakäsikirja on sanallinen kuvaus organisaation keskeisimmistä toiminnoista ja toimintaperiaatteista sekä toimintajärjestelmästä. Sen tavoitteena on turvata toiminnan tarkoituksenmukaisuus sekä toiminnan tulosten korkea laatu.

Toimintakäsikirja löytyy nettisivuilta: 

www.parkourakatemia.fi/toimintakasikirja
Salasana: pka2023

KAUPUNKIKOHTAINEN INFO

Pääkaupunkiseutu

Nimilistoihin merkkaaminen
Käytössä ovat Hellewi-nimilistat, jotka toimivat seuraavasti:

1. Lataa puhelimeesi Hellewi-applikaatio
2. Etsi toimijoista Parkour Akatemia ja kirjaudu haluamasi toimipisteen nimilistoihin. Kirjautumiseen tarvittavan tunnuksen ja salasanan saat kyseisen toimipisteen rehtorilta.
3. Merkkaile tunnin osallistujat. Tarvittaessa huoltajien yhteystiedot löytyvät osallistujan nimeä klikkaamalla ja katsomalla kohtaa maksaja.

Mikäli jotakuta ei listoilta löydy, infotaan siitä toimipisteen rehtoria. Korvaajia ei tarvitse merkkailla mihinkään. Ilmaisia kokeilijoita ei myöskään merkata mihinkään, mutta heitä kehotetaan tunnin lopuksi ilmoittautumaan kaudelle mukaan nettisivujen kautta, jos kiinnostuivat harrastuksesta.

Sijaisen hankkiminen
Opettajat hankkivat ensisijaisesti sijaisensa itse ja aina hyvissä ajoin. Sijaisten etsimiseen ja sijaisuuksien vastaanottamiseen käytetään Slackin sijaisuudet-kanavaa. Tarkemmat ohjeet sijaisten etsimiseen ja sijaisuuksien vastaanottamiseen löydät tästä. Ohjaaja on vastuussa tunnin ohjaamisesta kunnes sijainen löytyy, poikkeuksena äkilliset sairastapaukset ja vastaavat, tällöin yhteys toimipisteen rehtoriin. Jos olet lupautunut sijaiseksi ja sinulle tuleekin muu meno, on lähtökohtaisesti sinun tehtäväsi hankkia sijaisen sijainen. Seuratkaa aktiivisesti sijaisuudet-kanavaa ja sijaistakaa toisianne puolin ja toisin, niin kaikkien työ helpottuu. Mikäli sijaisuudet kanavalta ei tärppää, kannattaa kokeilla yksityisviestejä, puheluita ja muita hyväksi havaittuja viestintätapoja. Ohjaajien puhelinnumerot löytyvät slackista avaamalla ohjaajan profiiin.

Ohjaajien ja ohjaajien lasten treenaaminen tunneilla ja salin käyttö
Ohjaajat saavat vapaasti käyttää tiloja omaan treeniin, mikäli siellä ei ole muita varauksia/ryhmiä. Varaukset näet toimipisteen google-kalenterista, jota voit kysyä toimipisteen rehtorilta. Ohjaajien jamit sunnuntaisin klo 18.15-20.15 Vallilan salilla vapaavuoron yhteydessä.

Ohjaajat voivat käydä ohjatuilla aikuisten tunneilla itse treenaamassa, mikäli ryhmässä on tilaa ja tämä sopii tunnin opettajalle. Lisäksi ohjaajien lapset saavat osallistua viikkotunneille -50 % hintaan. Jos haluat hyödyntää tämän, tee lapsen ilmoittautuminen normaalisti nettisivujen kautta ja laita sitten toimipisteen rehtorille viestiä Slackissa.

Nämä edut koskevat ohjaajia, jotka ovat opettaneet kuluneen lukukauden (kevät/syksy) aikana ainakin kerran.

Vahingon sattuessa
Jos tunnilla sattuu haaveri, ohjaaja arvioi tilanteessa EA tarpeen suuruuden, soittaa ambulanssin tarvittaessa paikalle ja ilmoittaa tästä aina toimipisteen rehtorille. Rehtori pitää huolen, että loukkaantumisrekisteri tulee täytettyä.

Jyväskylä

Jyväskylän ohjaajien edut

Kenellä on edut?
kaikilla jotka ovat tehneet töitä (viikkotunnit, keikat, peuhulat yms.) ainakin kerran edellisen kauden aikana (neljä kuukautta, syys-marras, joulu-helmi, maalis-touko, kesä-elokuu).
kaikki jotka ovat olleet ryhmän vakituisena ohjaajana viimeisen kahden kauden aikana (olet vetänyt kesä-elokuussa vakituista viikkoryhmää, edut voimassa helmikuuhun asti).

Edut koskien passia
passi puoleen hintaan senhetkisestä listahinnasta
passi aina toistaiseksi voimassa oleva
omien lasten kohdalla passialennus on 50%

Muut edut
voimailutilan vapaa käyttö
kurssit puoleen hintaan alentamattomasta hinnasta
oikeutettu saamaan Tantereen avaimen 20 euron panttia vastaan
tapaturmavakuutus, joka on voimassa myös vapaa-ajalla
oikeus perustaa vapaavuoroja sillä ehdolla, että on samalla varmistettava, että niihin on valvoja
vapaavuoron valvojalla on oikeus tuoda yksi (1) passiton vieras ilmaiseksi vapaavuorolle, esim. kaveri tai puoliso

Harjoittelu ilman passia

oikeus harjoitella veloituksetta kun sali ei ole varattu ja siellä on tilaa. Tämä koskee itseä ja omia lapsia (katsomatta siittäjään) – HUOM! Ei koske ikinä ohjattuja tunteja
ohjaajalla, jolla ei ole passia, ei ole koskaan oikeutta varata paikkaa tunnille, mutta ohjaajalla on oikeus mennä ilmaiseksi tunnille, mikäli tilaa on

Turku, Salo ja lähialueet

Kun aloitat työt Turun Parkour Akatemialla
Lue tämä dokumentti. Siihen on koottu tärkeät käytänteet ja linkit, joita tarvitset töiden aloittamiseen. 

Kun tarvitsen tuuraajaa:

Sairastuminen
Äkillisissä sairastapauksissa, jolloin et pysty ohjaamaan tunteja, ilmoita heti Jounille.

Muut
Kun tarvitset tuuraajaa tunneillesi esim. henkilökohtaisen menon takia, hanki tuuraaja itse heti, kun tiedät tuurauksen tarpeesta. Laita viesti Telegrammissa TPKA tuurauspyynnöt- ryhmään tai kysy suoraan toiselta ohjaajalta. Olet velvollinen ohjaamaan sovitut työvuorosi, kunnes tuuraaja löytyy.

Työntekijöiden edut

 • Osallistuminen viikkotunneille ja työpajoihin on ilmaista.
 • Voit treenata vapaasti salilla, kun se ei häiritse toisten työtä tai harrastamista.
 • Parkourpaidat -40% alennuksella tarrapaidat.fi verkkokaupasta koodilla Parkour40
 • Feiyue-kengät -50% alennuksella. Kokoja voit kysyä toimistohenkilökunnalta.
 • Alennus Athletica-treeniohjelmista. Kysy lisää toimistohenkilökunnalta.
Kuopio ja Siilinjärvi
Tampere

Voiko salilla treenata vapaa-ajalla?
Tampereen sali on vapaassa käytössä harjoittelua varten mikäli salilla ei ole muita varauksia tai ryhmiä. Varaukset näet toimipisteen google-kalenterista, jota voit kysyä toimipisteen rehtorilta. Asiasta voi myös kysyä ohjaajien WhatsApp ryhmässä.

Ohjaajat voivat käydä veloituksetta aikuisten ryhmissä harrastamassa, mikäli ryhmässä on tilaa ja tämä sopii tunnin opettajalle. Lisäksi ohjaajien lapset saavat osallistua viikkotunneille puoleen hintaan. Mikäli haluat hyödyntää edun ilmoita lapsi normaalisti nettisivujen kautta ja laita asiasta viestiä rehtorille.

Nämä edut koskevat ohjaajia, jotka ovat opettaneet kuluneen lukukauden (kevät/syksy) aikana ainakin kerran, mukaan lukien myös toisten kaupunkien toimipisteet.

Merkkaanko kokeilijat tai korvaajat nimilistaan?

 • Mikäli tunnille tulee korvaaja toisesta ryhmästä, kirjataan nimi listaan ja perään tieto “korvaustunti”.
 • Ilmaiseksi kokeilemaan tulleet kirjataan ylös ja lisätään perään “kokeilu”. Kokeilijoita ohjeistetaan tunnin jälkeen ilmoittautumaan kaudelle mukaan nettisivujen kautta.
 • Mikäli harrastajaa ei löydy listasta, lisätään nimi listaan ja infotaan asiasta toimipisteen rehtoria.

Mistä hankin sijaisen?
Ohjaajat hankkivat ensisijaisesti sijaisensa itse ja aina hyvissä ajoin. Jos olet lupautunut sijaiseksi ja sinulle tuleekin muu meno, on lähtökohtaisesti sinun tehtäväsi hankkia sijaisen sijainen. Sijaisia voit kysellä Tampereen ohjaajien WhatsApp ryhmässä ja laittamalla suoraan viestiä muille ohjaajille.

Tärkeitä yhteystietoja henkilöstölle (työsuojeluvaltuutettu, luottamusvaltuutettu ja HR johtaja)

Tärkeitä yhteystietoja henkilöstölle: 

TYÖSUOJELUVALTUUTETTU
Iita Mykkänen

Työsuojeluvaltuutetun tärkein tehtävä on valvoa työpaikan turvallisuuden ja terveyteen vaikuttavien asioiden toteutumista. Hän toimii tiiviissä yhteistyössä esihenkilöiden, luottamusvaltuutetun, työterveyshuollon ja muun henkilöstön kanssa.

Työsuojeluvaltuutetun tehtäviin voi kuulua mm.

 • Yhteistoimintalain mukaiseen vuoropuheluun osallistuminen
 • Yhdenvertaisuus – ja tasa-arvokyselyt ja vastausten koonti
 • Työsuojelutoimikunnan kokouksiin osallistuminen
 • Perehtyy työsuojelusäännöksiin, määräyksiin ja ohjeisiin sekä työpaikan työoloihin.
 • Tarkkailee työn turvallisuutta ja terveellisyyttä.
 • Ilmoittaa havaitsemistaan puutteista työnjohdolle sekä tarvittaessa työsuojeluviranomaisille.
 • Osallistuu ja kehittää työpaikan työkykyä ylläpitävään toimintaan.
 • Edistää osaltaan työntekijöiden työhyvinvointia.

iita.mykkanen@parkourakatemia.fi
0505649428

LUOTTAMUSVALTUUTETTU
Maiju Heikkinen

Luottamusvaltuutetun tärkein tehtävä on valvoa, että työnantaja noudattaa työlainsäädäntöä.

Voi olla yhteydessä luottamusvaltuutettuun, jos esim.

 • Epäilet, että palkkausperusteita ei ole tehty oikein
 • Sinulla on epäselvyyksiä työsopimukseen liittyvissä asioissa
 • Työnantajan oikeuksiin liittyvät asiat (mihin esim. direktio-oikeutta voi käyttää)

maiju.heikkinen@parkourakatemia.fi
0505337575


HR JOHTAJA 

Alisa Kukkaslahti

Missä asioissa voi ottaa yhteyttä:
– Oma työssäjaksaminen (mikäli oman esihenkilön kanssa on vaikea puhua asiasta)
– Jos olet kokenut epäasiallista kohtelua tai häirintää työpaikalla
– Oman esihenkilön kanssa on jotain haasteita mistä haluat keskustella

alisa.kukkaslahti@parkourakatemia.fi
0503210258

Ilmoittajansuojelulaki

Vähintään 50 henkilöä työllistävillä yksityisen ja julkisen sektorin organisaatioilla on oltava käytössä kanava, jonka kautta on mahdollista tehdä ilmoituksia havaitsemistaan väärinkäytöksistä ja epäkohdista.
Ilmoittajansuoja tarkoittaa konkreettisesti sitä, ettei ilmoittajaan saa kohdistaa mitään epäedullisia vastatoimia tai seuraamuksia sen vuoksi, että hän on tehnyt ilmoituksen ilmoituskanavaan.

Meillä Parkour Akatemialla ilmoituksen voi tehdä Google forms lomakkeen kautta jonka vastaukset on nähtävillä hallituksen puheenjohtajalle (tällä hetkellä Alisa Kukkaslahti) sekä luottamusvaltuutetulle (tällä hetkellä Maiju Heikkinen). Lomakkeen voi täyttää sekä anonyymisti että nimellä.

HUOM! Jos olet kohdannut epäasiallista kohtelua tai häirintää, älä täytä alla olevaa lomaketta vaan mene osoitteeseen parkourakatemia.fi/turvallisuus

Mistä asioista voi ilmoittaa – whistleblowing-lain soveltamisala

Whistleblowing-lakia ei sovelleta kaikenlaisista rikkomuksista tai laiminlyönneistä ilmoittamiseen. Lain soveltamisala määrittää, mistä asioista voi ilmoittaa siten, että ilmoittajalle syntyy oikeus lain mukaiseen suojaan.

Whistleblowing-lakia sovelletaan alla luetelluilla lainsäädännön aloilla ja vain sellaisiin tekoihin tai laiminlyönteihin, jotka on säädetty rangaistavaksi, joista voi seurata rangaistusluonteinen hallinnollinen seuraamus, taikka jotka voivat vakavasti vaarantaa lainsäädännön yleisen edun mukaisten tavoitteiden toteutumista:

1) julkiset hankinnat lukuun ottamatta puolustus- ja turvallisuushankintoja;
2) finanssipalvelut, -tuotteet ja -markkinat;
3) rahanpesun ja terrorismin rahoittamisen estäminen;
4) tuoteturvallisuus ja vaatimustenmukaisuus;
5) liikenneturvallisuus;
6) ympäristönsuojelu;
7) säteily- ja ydinturvallisuus;
8) elintarvikkeiden ja rehujen turvallisuus sekä eläinten terveys ja hyvinvointi;
9) Euroopan unionin toiminnasta annetun sopimuksen 168 artiklan tarkoittama kansanterveys;
10) kuluttajansuoja;
11) yksityisyyden ja henkilötietojen suoja sekä verkko- ja tietojärjestelmien turvallisuus.

Lain soveltamisala kattaa sekä lueteltuja lainsäädännön aloja koskevan kansallisen että EU-lainsäännön. Poikkeuksen muodostaa kohta 9, jonka kansanterveyden osalta laki soveltuu vain EU-tason sääntelyyn.

Jos ilmoitus koskee selvästi lain piiriin kuulumattomia asioita, oikeutta suojeluun ei ole. Esimerkiksi ilmoittaminen työoikeudellisten normien rikkomisesta tai terveydenhuollon vaitiolovelvollisuuden laiminlyönneistä ei kuulu lain soveltamisalaan. Jos tällaisia lain soveltamisalaan kuulumattomia tietoja tai rikkomuksia ilmoitetaan sisäiseen ilmoituskanavaan, ilmoittajalla ei ole oikeutta suojeluun whistleblowing-lain perusteella.

Velvollisuus pidättyä vastatoimista voi kuitenkin perustua muuhun lainsäädäntöön. Esimerkiksi työnantaja ei työsopimuslain mukaan voi kohdistaa vastatoimia sellaiseen työntekijään, joka ilmoittaa työsuhteeseen tai työturvallisuuteen liittyvistä epäkohdista.

Lomake:
Ilmiantolomake – Google Forms