Ohjaajien sivu

OHJAAJAPÄIVÄT LA 20.8.2022 Kuopiossa

Tule tapaamaan ja tutustumaan huikeisiin ohjaajakavereihisi ympäri Suomea, hakemaan uusia ideoita ja työkaluja ohjaamiseen, ja kehittämään osaamistasi entisestään ohjaajana!

MITÄ?

Kokoonnumme ohjaajapäiville kehittymään, kouluttautumaan ja jakamaan yhdessä meidän huikeaa kollektiivista osaamista kaikessa ohjaamiseen liittyvässä. 

Ohjelmassa on luvassa workshoppeja, luentoja ja demoja parkourin ja sirkuksen ohjaamisesta unohtamatta yhteistä hengaamista, höntsäilyä ja treenailua!

Voit jättää erityistoiveita aiheista ja teemoista ilmoittautumisen yhteydessä!

KENELLE?

Ohjaajapäivät on ihan jokaiselle Parkour Akatemian ja Sirkuskoulun ohjaajalle.

MITEN PÄÄSEN PAIKALLE?

Matkat järjestetään luonnollisesti firman piikkiin julkisilla ja/tai kimppakyydeillä. Lisätietoa kyydeistä saat omalta rehtoriltasi.

AIKATAULU

Ohjelma alkaa klo 13.00 ja päättyy alustavasti klo 18, jonka jälkeen päivä jatkuu yhteisellä illanvietolla.
Kauempaa tuleville on lattiamajoitus salilla pe-su.

YLEISTÄ

Harrastajan loukkaantumisilmoitus

Vahingon sattuessa täytä Loukkaantumisilmoitus

Loukkaantumisilmoitukseen kirjataan kaikki loukkaantumiset, jotka estävät loukkaantunutta harjoittelemasta ko. tunnilla. Kirjaa myös läheltäpititilanteet, joissa oli vaarana käydä vakava loukkaantuminen kuten luun murtuma, pään vamma tai kuolema.

Harrastajien tapaturman sattuessa anna lisätietoa vakuutuskäytännöistä jos osaat, muuten neuvo heidät sivulle: www.parkourakatemia.fi/vakuutus

Ohjaajien tapaturmavakuutus

Aktiivisesti ohjaavilla työntekijöillä (mukaan lukien sijaisuudet) on voimassa lakisääteinen tapaturmavakuutus, joka on laajennettu vapaa-aikaan.

Tapaturman sattuessa:

 1. Ilmoita asiasta omalle esihenkilöllesi. Hän täyttää tapaturmailmoituksen.
 2. Voit itse täyttää vakuutustodistuksen, jota näyttämällä pääsee lääkäriin eikä tarvitse maksaa itse etukäteen mitään. Vakuutustodistusta näytetään kassalla.
 3. Vakuutustodistukseen tarvitset allekirjoituksen henkilöltä, jolla on Parkour Oppimiskeskus ry:n nimenkirjoitusoikeus. Sellainen löytyy kunkin kaupungin rehtorilta, yhdistyksen hallituksen jäseniltä sekä rahastonhoitajalta (palkanlaskija).

Lomakkeisiin tarvitaan työnantajalta seuraavat tiedot:

Työnantajan nimi: Parkour Oppimiskeskus ry
Y-tunnus: 2283864-8
Lähiosoite: Ahjokatu 12, 40320 Jyväskylä
Puhelinnumero: 0504167800
Sähköposti: talous@parkourakatemia.fi
Toimiala: Urheiluseurojen toiminta
Vakuutusnumero: 351-0907063-J
Parkour Akatemian tilinumero: FI6084000710359778

 

Sairauslomat

Kun sairastut toimi näin:

 1. Ilmoita oman toimipisteesi esihenkilölle, että olet sairas.
 2. Saat palkan sovituista töistä 10 päivän ajalta mikäli sinulla on lääkärintodistus.
 3. Merkitse tuntilistaan tunnit normaalisti ja lisätietoihin sairas. Jätä “ohjasin tunnin” kohta merkkaamatta.

Lisätietoja sairauslomista

Ohjeet koskevat kaikkia työntekijöitä; toimihenkilöitä sekä tuntityöntekijöitä.

Työntekijä voi poikkeuksellisesti olla omalla ilmoituksella sairauslomalla enintään viisi päivää hengitystieinfektiotapauksissa. Työntekijän tulee noudattaa viranomaisen koronavirusohjeita. Asiasta on aina ilmoitettava lähiesimiehelle ja/tai toimipisteen rehtorille. Merkitse aikajaksolle osuvat työt päivämäärän ja keston mukaan taulukkoon mainitsemalla lisätietona (sairas).

Omalla ilmoituksella voi olla poissa viisi päivää per yksi tartunta tai infektio. Oireet voivat joskus palata oireettomuuden jälkeen, jolloin kyseessä voi olla ns. jälkitauti. Jos kyseessä on täysin uusi infektio, koskee sitä jälleen viiden päivän omailmoituksen sääntö. Varmuuden siitä onko kyseessä jälkitauti vai uusi infektio saat omasta terveydenhuollostasi. Suosittelemme muutenkin olemaan yhteydessä terveydenhuoltoon jos hengitystieinfektiosi uusii lyhyen ajan sisällä.

Sairauslomalle voi hakeutua myös jos huollettava tai alaikäinen lapsi on sairaana ja vaatii hoitoa.

Koulutukset

Tarkista viimeisimmät VOK ja PKPK koulutukset SPY:n Koulutuskalenterista.

Parkour Akatemia tukee ohjaajien osallistumista erilaisiin ohjaajakouksiin. POK ry:n tukiosuus on 70% koulutuksen hinnasta.

 • SPY VOK-1 70€ (norm. 245€)
 • SPY VOK-2 120€ (norm. 395€)
 • SPY VOK nuoret 35€ (norm. 85€)
 • SPY VOK lajitaito 35€ (norm. 85€)
 • SPY VOK nuoret ja lajitaito yhdistelmäkoulutus 55€ (norm. 150€)
 • SNSL Pedagoginen 125€ (norm. 375€)

Muut täydentävät koulutukset

Ohjaaja voi hakea tukea koulutukseen 100 euroon saakka, mutta enintään puolet, koulutuksen kokonaishinnasta. Tukea haetaan esittämällä suunnitelma kouluttautumisesta omalle lähiesihenkilölle. Päätökset koulutuksista tehdään tapauskohtaisesti.

Palkanmaksu

Palkat maksetaan kuukausittain 10. päivä.

Ilmoita tuntisi viimeistään kuun viimeisenä päivänä sinulle jaettuun tuntitaulukkoon. Jos myöhästyt palkantilauksesta niin seuraava mahdollisuus on kuukauden päästä, ei poikkeuksia.

Varmista että meillä on verokorttisi hyvissä ajoin. Voit lähettää sen sähköisesti talous@parkourakatemia.fi

Sirkusfysio

Sirkusfysio eli Atte päivystää Parkour Akatemian ohjaajien kipujen varalta! Atella on punainen linja, johon saa soittaa veloituksetta jos jokin vamma tai kiputila häiritsee työntekoa.

Soita punaiselle linjalle: 040 1788704

Parkour Akatemian ohjaajat saavat kaikki Sirkusfysion fysioterapiakäynnit alennettuun hintaan 45€ (norm. 63€).

Toimintakäsikirja

Toimintakäsikirja on sanallinen kuvaus organisaation keskeisimmistä toiminnoista ja toimintaperiaatteista sekä toimintajärjestelmästä. Sen tavoitteena on turvata toiminnan tarkoituksenmukaisuus sekä toiminnan tulosten korkea laatu.

Parkour Oppimiskeskus ry toimintakäsikirja

Koronainfo

Voimassa olevat työskentelysuositukset (päivitetty 4.5.2022)

 1. Työpaikalla turvavälejä on pidettävä aina kun se on mahdollista.

 2. Työpaikalla on pidettävä huoli käsihygieniasta ja asianmukaisesta siivouksesta. Katso ohjeet esimerkiksi THL:n sivuilta.

 3. Sisätiloissa suositellaan käytettävän kasvomaskia, mikäli sitä alueellinen sairaanhoitopiiri suosittelee. 

 4. Harrastustoiminta järjestetään oman sairaanhoitopiirin harrastustoiminnan ohjeiden mukaisesti.

 5. Töihin tullaan vain terveenä. Mikäli ilmenee pieniäkin hengitystieinfektion oireita, ei pidä tulla töihin ja on noudatettava terveysviranomaisten ohjeita

KAUPUNKIKOHTAINEN INFO

Pääkaupunkiseutu

Nimilistoihin merkkaaminen
Nimilistoja merkatessa ollaan tarkkoja osallistujista ja mikäli jotakuta ei listoilta löydy, infotaan siitä joko toimipisteen rehtoria tai toimistoa. Mikäli tunnille tulee korvaaja, voidaan nimi ottaa nimilistojen alapäähän ylös ja kirjoittaa perään ‘korvaaja”. Ilmaiset kokeilijat kirjataan ylös samallalailla ja kehotetaan tunnin lopuksi ilmoittautumaan kaudelle mukaan nettisivujen kautta.

Sijaisen hankkiminen
Opettajat hankkivat ensisijaisesti sijaisensa itse ja aina hyvissä ajoin (käytetään Slackissa ryhmäviestien sijaan mieluiten yksityisviestejä). Jos olet lupautunut sijaiseksi ja sinulle tuleekin muu meno, on lähtökohtaisesti sinun tehtäväsi hankkia sijaisen sijainen. Poikkeuksena äkilliset sairastapaukset ja vastaavat, tällöin yhteys sijaisvastaava Eva Teporaan. Voit pyytää toimistolaisilta ohjaajien yhteystietolistaa, mutta olethan tässäkin hyvissä ajoin liikkeellä.

Ohjaajien ja ohjaajien lasten treenaaminen tunneilla ja salin käyttö
Ohjaajat saavat vapaasti käyttää tiloja omaan treeniin, mikäli siellä ei ole muita varauksia/ryhmiä. Varaukset näet toimipisteen google-kalenterista, jota voit kysyä toimipisteen rehtorilta.

Ohjaajat voivat käydä ohjatuilla aikuisten tunneilla itse treenaamassa, mikäli ryhmässä on tilaa ja tämä sopii tunnin opettajalle. Lisäksi ohjaajien lapset saavat osallistua viikkotunneille puoleen hintaan. Jos haluat hyödyntää tämän, tee lapsen ilmoittautuminen normaalisti nettisivujen kautta, ja laita sitten jollekin toimistolaiselle viestiä Slackissa.

Nämä edut koskevat ohjaajia, jotka ovat opettaneet kuluneen lukukauden (kevät/syksy) aikana ainakin kerran.

Vahingon sattuessa
Jos tunnilla sattuu haaveri, ohjaaja arvioi tilanteessa EA tarpeen suuruuden, soittaa ambulanssin tarvittaessa paikalle ja ilmoittaa tästä aina toimipisteen rehtorille. Rehtori pitää huolen, että loukkaantumisrekisteri tulee täytettyä.

Jyväskylä

Jyväskylän ohjaajien edut

Kenellä on edut?
kaikilla jotka ovat tehneet töitä (viikkotunnit, keikat, peuhulat yms.) ainakin kerran edellisen kauden aikana (neljä kuukautta, syys-marras, joulu-helmi, maalis-touko, kesä-elokuu).
kaikki jotka ovat olleet ryhmän vakituisena ohjaajana viimeisen kahden kauden aikana (olet vetänyt kesä-elokuussa vakituista viikkoryhmää, edut voimassa helmikuuhun asti).

Edut koskien passia
passi puoleen hintaan senhetkisestä listahinnasta
passi aina toistaiseksi voimassa oleva
omien lasten kohdalla passialennus on 50%

Muut edut
voimailutilan vapaa käyttö
kurssit puoleen hintaan alentamattomasta hinnasta
oikeutettu saamaan Tantereen avaimen 20 euron panttia vastaan
tapaturmavakuutus, joka on voimassa myös vapaa-ajalla
oikeus perustaa vapaavuoroja sillä ehdolla, että on samalla varmistettava, että niihin on valvoja
vapaavuoron valvojalla on oikeus tuoda yksi (1) passiton vieras ilmaiseksi vapaavuorolle, esim. kaveri tai puoliso

Harjoittelu ilman passia

oikeus harjoitella veloituksetta kun sali ei ole varattu ja siellä on tilaa. Tämä koskee itseä ja omia lapsia (katsomatta siittäjään) – HUOM! Ei koske ikinä ohjattuja tunteja
ohjaajalla, jolla ei ole passia, ei ole koskaan oikeutta varata paikkaa tunnille, mutta ohjaajalla on oikeus mennä ilmaiseksi tunnille, mikäli tilaa on

Turku, Salo ja lähialueet
Kuopio ja Siilinjärvi
Tampere

Voiko salilla treenata vapaa-ajalla?
Tampereen sali on vapaassa käytössä harjoittelua varten mikäli salilla ei ole muita varauksia tai ryhmiä. Varaukset näet toimipisteen google-kalenterista, jota voit kysyä toimipisteen rehtorilta. Asiasta voi myös kysyä ohjaajien WhatsApp ryhmässä.

Ohjaajat voivat käydä veloituksetta aikuisten ryhmissä harrastamassa, mikäli ryhmässä on tilaa ja tämä sopii tunnin opettajalle. Lisäksi ohjaajien lapset saavat osallistua viikkotunneille puoleen hintaan. Mikäli haluat hyödyntää edun ilmoita lapsi normaalisti nettisivujen kautta ja laita asiasta viestiä rehtorille.

Nämä edut koskevat ohjaajia, jotka ovat opettaneet kuluneen lukukauden (kevät/syksy) aikana ainakin kerran, mukaan lukien myös toisten kaupunkien toimipisteet.

Merkkaanko kokeilijat tai korvaajat nimilistaan?

 • Mikäli tunnille tulee korvaaja toisesta ryhmästä, kirjataan nimi listaan ja perään tieto “korvaustunti”.
 • Ilmaiseksi kokeilemaan tulleet kirjataan ylös ja lisätään perään “kokeilu”. Kokeilijoita ohjeistetaan tunnin jälkeen ilmoittautumaan kaudelle mukaan nettisivujen kautta.
 • Mikäli harrastajaa ei löydy listasta, lisätään nimi listaan ja infotaan asiasta toimipisteen rehtoria.

Mistä hankin sijaisen?
Ohjaajat hankkivat ensisijaisesti sijaisensa itse ja aina hyvissä ajoin. Jos olet lupautunut sijaiseksi ja sinulle tuleekin muu meno, on lähtökohtaisesti sinun tehtäväsi hankkia sijaisen sijainen. Sijaisia voit kysellä Tampereen ohjaajien WhatsApp ryhmässä ja laittamalla suoraan viestiä muille ohjaajille.