ILMOITTAUDU

Kevään ilmoittautuminen on nyt auki!
Ennakkovaraajan etu -15€ voimassa 31.12. saakka

Lauttasaaren Parkour Akatemia ja Sirkuskoulu
Itälahdenkatu 22a, 00210 Helsinki
lauttasaari@parkourakatemia.fi

Ilmoittaudu kokeilutunneille

Kokeilutunti on erinomainen tapa kokeilla matalalla kynnyksellä laajaa ja monipuolista kurssitarjontaamme. Kokeilutunnit järjestetään tammikuun ensimmäisellä viikolla 3.-5.1.2023. Ilmoittaudu mukaan ilmaisille kokeilutunneille!

Koko perheen tontturata 19.12.

Tule haastamaan itsesi ja koko perheesi Lauttasaaren hauskimmalle joulu-teemaiselle temppuradalle! Temppuradalla perheen pienimmät ja vanhimmat pääsevät kokeilemaan ohjaajiemme opastuksella omia rajojaan ja oppimaan uutta. 

Syyskausi

Kevätkausi 2023

9.1. – 4.6.2023

Klikkaa alta valitsemaasi ryhmää ja tarkista paikkatilanne. Ilmoittaudu mukaan ennen kuin ryhmät täyttyvät!

 

 

Larun lukkari kevät 2023

Lauttasaaren Parkour Akatemia ja Sirkuskoulu

Parkour Akatemia ja Sirkuskoulu toteuttaa pääkaupunkiseudulla sekä Helsingin Vallilassa ja Lauttasaaressa mutta myös Espoossa liikuntakasvatusta parkourin ja sirkuksen keinoin. Tavoitteena on innostaa ihmisiä liikkumaan monipuolisesti sekä kokemaan liikunnan iloa.

Parkourtunneilla opitaan motorisia perustaitoja kuten hyppäämistä, kiipeämistä ja tasapainoilua. Ryhmissä korostuu liikkumisen luovuus ja oman liikkumistavan etsiminen. Samalla opitaan henkeen kuuluvaa kannustamista ja tasa-arvoa. Vaikka parkour saattaa näyttää ulkopuolisen silmiin hurjalta on laji hyvin turvallinen. Tunneilla päästään harjoittelemaan myös ulkona!

Sirkus- ja akrobatiatunneilla harjoitellaan monipuolisesti erilaisia akrobatialiikkeitä, ilma-akrobatiaa, pariakrobatiaa ja sirkustaitoja, kuten kärrynpyöriä, käsinseisonta-asentoja ja kuperkeikkoja. Harjoittelu tunneilla tapahtuu permannolla ja patjoilla, jotta liikkeiden oppiminen on turvallista. Samalla opitaan henkeen kuuluvaa kannustamista ja tasa-arvoa.

Lauttasaaren harjoitussali on suunniteltu monipuoliseksi sekä turvalliseksi paikaksi harjoitella. Salille ovat tervetulleita kaikki ikään ja taitotasoon katsomatta ja tunteja pääsee kokeilemaan kahdeksi viikoksi ilman sitoutumista.

Parkour/sirkus

Vaaperot 4-12kk

Vaaperotunnilla harjoitellaan monipuolisesti erilaisia liikuntataitoja sirkusympäristössä. Oppilaat tutustuvat erilaisiin perusliikemalleihin kuten kiipeämiseen, hyppäämiseen ja pyörimiseen. Harjoittelu on leikinomaista ja oppilaita kannustavaa. Tunneilla tarjotaan ideoita liikkua uudessa ympäristössä. Lapsia kannustetaan tutkimaan ympäristöä ja kokeilemaan uusia asioita ohjaajan tukemana.

Taaperot 1-4v

Taaperotunnilla harjoitellaan monipuolisesti erilaisia liikuntataitoja parkour- ja sirkusympäristössä. Oppilaat tutustuvat erilaisiin perusliikemalleihin kuten kiipeämiseen, hyppäämiseen ja pyörimiseen. Harjoittelu on leikinomaista ja oppilaita kannustavaa. Tunneilla tehdään alkulämmittelyleikki ja kehonhallintaa harjoittavia liikkeitä. Ennakkotaitoja ei tarvita.

Naperot 5-6v

Naperotunnilla harjoitellaan monipuolisesti erilaisia liikuntataitoja parkour- ja sirkusympäristössä. Oppilaat tutustuvat erilaisiin perusliikemalleihin kuten kiipeämiseen, hyppäämiseen ja pyörimiseen. Harjoittelu on leikinomaista ja oppilaita kannustavaa. Tunneilla tehdään alkulämmittelyleikki ja kehonhallintaa harjoittavia liikkeitä. Ennakkotaitoja ei tarvita.

Parkourtunnit

Parkour lapset 7-12v

Parkourtunneilla harjoitellaan monipuolisesti erilaisia parkourin perustekniikoita ja liikkumistapoja. Tunneilla harjoitellaan mm. erilaisia tapoja ylittää ja alittaa esteitä, hallittuja laskeutumisia, tasapainoilua, roikkumista sekä ratoja ja liikeyhdistelmiä. Harjoituksia helpotetaan tai vaikeutetaan tarpeen mukaan jokaiselle oppilaalle sopivaksi. Lasten tunneilla korostuu harjoittelun leikinomaisuus. Ennakkotaitoja ei tarvita.

Parkour nuoret 13-16v

Parkour nuoret

Parkourtunneilla harjoitellaan monipuolisesti erilaisia parkourin perustekniikoita ja liikkumistapoja vaihtelevissa ympäristöissä. Tunneilla harjoitellaan mm. erilaisia tapoja ylittää ja alittaa esteitä, hallittuja laskeutumisia, tasapainoilua, roikkumista sekä ratoja ja liikeyhdistelmiä. Harjoituksia helpotetaan tai vaikeutetaan tarpeen mukaan jokaiselle oppilaalle sopivaksi. Ennakkotaitoja ei tarvita.

Parkour nuoret aktiivi

Parkour Akatemian aktiiviryhmä on tarkoitettu jo ennestään parkourin perustaidot hallitseville, hyvää motivaatiota ja ryhmähenkeä osoittaville kouluikäisille parkouraajille. Ryhmässä päästään tutustumaan myös parkourin filosofiaan ja treeniperiaatteisiin enemmän sekä annetaan vinkkejä omaan aktiiviseen treenaamiseen.

Parkour aikuiset 16v+

Parkour aikuiset

Parkourtunneilla harjoitellaan monipuolisesti erilaisia parkourin perustekniikoita ja liikkumistapoja vaihtelevissa ympäristöissä. Tunneilla harjoitellaan mm. erilaisia tapoja ylittää ja alittaa esteitä, hallittuja laskeutumisia, tasapainoilua, roikkumista sekä ratoja ja liikeyhdistelmiä. Harjoituksia helpotetaan tai vaikeutetaan tarpeen mukaan jokaiselle oppilaalle sopivaksi. Tunneilla tehdään myös lajitaitoja tukevia voima- ja liikkuvuusharjoituksia. Ennakkotaitoja ei tarvita.

Freerun aikuiset

Freerun-tunneilla yhdistellään monipuolisesti erilaisia parkourin ja akrobatian perustekniikoita ja liikkumistapoja hyödyntäen erilaisia esteitä, palikoita ja patjoja. Tunneilla harjoitellaan mm. erilaisia ylityksiä, voltteja ja muita temppuja, sekä yhdistellään näitä liikesarjoiksi. Harjoituksia helpotetaan tai vaikeutetaan tarpeen mukaan. Tunneilla tehdään aina alkulämmittely sekä lajia tukevia voima- ja liikkuvuusharjoituksia. Ennakkotaitoja ei tarvita.

Parkour Fit (UUTUUS!)

Kuntoparkourtunti aikuisille. Tunti on hikistä ja hauskaa treeniä niin aloittelijalle kuin edistyneemmällekin parkourharrastajalle. Kuntoillaan parkourtekniikoita hyödyntäen: lähinnä lihaskuntoharjoittelua ja motorisia taitoja. Sopii parkouraajan lajinomaiseksi oheisharjoitteluksi tai kuntoilijalle koko kehon toiminnalliseksi treeniksi. Ei vaadi aiempaa kokemusta parkourista.

Sirkustunnit

Akrobatia lapset 7-12v

Akrobatiaryhmissä harjoitellaan erilaisia akrobatiataitoja kuten kuperkeikkoja, käsinseisontaa ja kärrynpyöriä. Lisäksi luovuus ja leikkisyys ovat osa harjoittelua. Ennakkotaitoja ei tarvita, ja ohjaaja auttaa etsimään jokaiselle sopivia harjoitteita ja haasteita.

Aikuiset akrobatia

Akrobatiatunti aikuisille. Akrobatiaryhmissä harjoitellaan erilaisia akrobatiataitoja kuten kuperkeikkoja, käsinseisontaa, voltteja ja kärrynpyöriä. Aikuisten tunneilla tehdään lisäksi myös lajia tukevaa ominaisuusharjoittelua. Ennakkotaitoja ei tarvita, ja ohjaaja auttaa etsimään jokaiselle sopivia harjoitteita ja haasteita.

Käsinseisonta

Huom! Ohjaus on englanninkielellä

Käsinseisontatunnilla tehdään erilaisia harjoituksia, jotka parantavat käsinseisontaan nousuja, käsinseisonta-asentoa, kestävyyttä ja tasapainoilua. Harjoittelemme erikseen myös turvallista poistumista ja kaatumista käsinseisonnasta. Tunnilla tehdään alkulämmittely ja käsinseisontaa edistäviä liikkuvuus- ja voimaharjoituksia, työskennellään pareittain ja käytetään apuvälineitä. Tunnilla on avoin taso ja harjoituksia helpotetaan tai vaikeutetaan tarpeen mukaan. Ennakkotaitona tarvitaan ainoastaan oman vartalon painon kannattelu käsien varassa (esim. etunojapunnerrus).

Seniorirkus (55-80v)

Tervetuloa sukeltamaan matalalla kynnyksellä akrobatian ja sirkuksen maailmaan! Sinulla ei tarvitse olla aiempaa kokemusta sirkuksesta tai akrobatiasta. Jokaisen osallistujan taitotaso huomioidaan yksilöllisesti ja tuntien pääpaino on hauskan pitämisessä, yhteisessä tekemisessä ja liikunnasta nauttimisessa. Samalla opitaan akrobatia- ja sirkustaitoja alkeista haastavampiin harjoitteisiin ja tekniikoihin.