ILMOITTAUDU

Ilmoittautuminen on nyt käynnissä syksyn viikkotunneille!

Espoon Parkour Akatemia ja Sirkuskoulu

Keran harjoittelusalin osoite:
Kutojantie 12, 02630 Espoo

Suvelan parkourpuiston osoite:
Kirstintie 11, 02760 Espoo

Syyskausi

Syyskausi

22.08 – 11.12.2022

Klikkaa alta valitsemaasi ryhmää ja ilmoittaudu mukaan ennen kuin ryhmät täyttyvät!

 

Espoo lukujärjestys, syksy 2022

Espoon Parkour Akatemia ja Sirkuskoulu

Liikunta on ihmisen luontainen olemisen tapa sekä oppimisen keino.

Parkour Akatemia ja Sirkuskoulu toteuttaa pääkaupunkiseudulla sekä Espoossa että Helsingin Vallilassa ja Lauttasaaressa liikuntakasvatusta parkourin ja sirkuksen keinoin. Tavoitteena on innostaa ihmisiä liikkumaan monipuolisesti sekä kokemaan liikunnan iloa.

Parkour- ja sirkustuntien vaikeutta muokataan aina oppijan tasolle sopivaksi ja kilpailun puuttuminen luo vapaan harjoitteluilmapiirin, jossa virheiden tekeminen ei jännitä – oikeastaan sitä ei edes ajattele. Tunnit rakentuvat erilaisista peleistä, leikeistä sekä lajeille ominaisista tekniikkaharjoituksista. Samalla opitaan lajien henkeen kuuluvaa kannustamista ja tasa-arvoa.

Parkourtunneilla opitaan motorisia perustaitoja kuten hyppäämistä, kiipeämistä ja tasapainoilua. Ryhmissä korostuu liikkumisen luovuus ja oman liikkumistavan etsiminen. Vaikka parkour saattaa näyttää ulkopuolisen silmiin hurjalta on laji hyvin turvallinen. Tunneilla päästään harjoittelemaan myös ulkona!

Sirkus- ja akrobatiatunneilla harjoitellaan monipuolisesti erilaisia akrobatialiikkeitä, ilma-akrobatiaa, pariakrobatiaa ja sirkustaitoja, kuten kärrynpyöriä, käsinseisonta-asentoja ja kuperkeikkoja. Harjoittelu tunneilla tapahtuu permannolla ja patjoilla, jotta liikkeiden oppiminen on turvallista. Lisäksi perustaidot kuten tasapaino, hyppiminen ja roikkuminen tulee tunneilla tutuksi!

Espoon Parkour Akatemia ja Sirkuskoulun harjoittelusali Kerassa Kutojantiellä on suunniteltu monipuoliseksi sekä turvalliseksi paikaksi harjoitella. Salille ovat tervetulleita kaikki ikään ja taitotasoon katsomatta.

Alta löydät ryhmäkuvaukset sekä lisätietoa.

Pienet lapset (4-6v)
Pienten lasten (4-6v) tunneilla harjoitellaan monipuolisesti erilaisia liikuntataitoja parkourympäristössä. Oppilaat tutustuvat erilaisiin perusliikemalleihin, kuten kiipeämiseen, hyppäämiseen ja pyörimiseen. Harjoittelu on leikinomaista ja oppilaita kannustavaa. Tunneilla tehdään aina alkulämmittelyleikki ja kehonhallintaa harjoittavia liikkeitä. Ennakkotaitoja ei tarvita.

 

Perheet / Aikuinen ja lapsi
Perheryhmä on tarkoitettu 4-6-vuotiaille lapsille ja heidän vanhemmilleen. Ryhmässä aikuinen ja lapsi pääsevät liikkumaan yhdessä, leikkimään ja pitämään hauskaa. Samalla lapsille opetetaan liikkumisen, parkourin ja akrobatian perustaitoja ja vanhemmat pääsevät kuntoilemaan makunsa mukaan. Harjoitukset koostuvat leikinomaisista alkulämmittelyistä ja esteradoista, joita lapset tekevät yhdessä vanhempiensa kanssa. Hintaan sisältyy yksi aikuinen ja yksi lapsi. 

Lapset (7-11v)
Parkour Akatemian lasten ryhmät on tarkoitettu 7-12 -vuotiaille, ja ne jakautuvat kahteen ikäryhmään: 7-9 -vuotiaat sekä 10-12 -vuotiaat. Lasten ryhmät keskittyvät omien fyysisten mahdollisuuksien löytämiseen ja parkourin perustekniikoiden opetteluun mm. leikkien ja pelien avulla. Ryhmissä korostuu liikkumisen luovuus ja jokaisen omaa liikettä arvostetaan. Samalla opitaan parkourin henkeen kuuluvaa kannustamista ja tasa-arvoa.

 

Nuoret
Parkour Akatemian nuorten ryhmät on tarkoitettu 13-15 -vuotiaille. Nuorten ryhmät keskittyvät parkourin perustekniikoihin ja turvallisen ja vastuullisen harastamisen opetteluun. Edistyneempiä tekniikoita ja lihaskuntoharjoituksia tehdään kunkin ryhmän tason mukaan. Ryhmissä opitaan myös liikkumisen luovuutta ja kannustetaan oman liikkumistavan kehittämiseen.

 

Aikuiset
Ryhmä on tarkoitettu ensisijaisesti aikuisille (yli 16v). Ryhmässä opetellaan parkourin perustaitoja, mutta myös edistyneempiä tekniikoita harjoitellaan jokaisen oman tason mukaan. Ryhmässä tulevat tutuksi niin parkourin luova liikkuminen, leikinomainen lähestymistapa harjoitteluun kuin vastuullinen ja kannustava ajattelutapakin. Lisäksi tutustutaan hieman parkouria tukevien ominaisuuksien, kuten lihaskunnon harjoitteluun. Ryhmä antaa valmiudet määrätietoiseen omatoimiseen harjoitteluun.

Aikuisille on lisäksi tarjolla viikkotunteja, joilla opetellaan pariakrobatiaa ja muun muassa käsinseisontaa.