Ryhmät

Täältä pääset tutustumaan tuntitarjontaamme.

Naperot Parkour 4-6v.

Naperoiden (4-6v.) tunneilla harjoitellaan monipuolisesti erilaisia liikuntataitoja ja perusliikemalleja, kuten kiipeämistä, hyppäämistä, pyörimistä ja tasapainottelua. Harjoittelu on leikinomaista ja oppilaita kannustavaa. Tunneilla leikitään erilaisia leikkejä ja tehdään kehonhallintaa harjoittavia liikkeitä. Ennakkotaitoja ei tarvita.

Lapset Parkour 7-12v.

Lasten ryhmät on tarkoitettu 7-12 -vuotiaille. Ryhmissä tärkeää on liikkumisen luovuus ja jokaisen omaa liikettä arvostetaan. Tunneilla etsitään jokaiselle oppilaalle sopivia haasteita ja harjoitteita ohjaajan avulla, minkä lisäksi korostuu pelien ja leikkien kautta oppiminen.

Parkourryhmät keskittyvät omien fyysisten mahdollisuuksien löytämiseen ja parkourin perustekniikoiden opetteluun erilaisissa ympäristöissä. Samalla opitaan parkourin henkeen kuuluvaa kannustamista ja tasa-arvoa. Tunneilla harjoitellaan mm. eri tapoja ylittää ja alittaa esteitä, kiipeämistä, tasapainottelua, hyppäämistä ja hallittuja alastuloja. Lisäksi tehdään paljon erilaisia ratoja ja pelataan pelejä.

Parkour ja voltit -ryhmissä harjoitellaan parkourtekniikoiden ohella myös enemmän akrobatialiikkeitä.

Nuoret Parkour 12-15v.
Parkour Akatemian nuorten ryhmät on tarkoitettu 12-15 -vuotiaille. Nuorten ryhmät keskittyvät parkourin perustekniikoihin ja turvallisen ja vastuullisen harrastamisen opetteluun. Tunneilla harjoitellaam mm. erilaisia tapoja ylittää ja alittaa monenlaisia esteitä, heilahduksia tangoilla, hallittuja hyppyjä ja alastuloja sekä ratoja. Edistyneempiä tekniikoita ja lihaskuntoharjoituksia tehdään kunkin ryhmän tason mukaan. Jokaiselle oppilaalle sopivia haasteita ja harjoitteita etsitään sekä ohjaajan avulla että itsenäisesti. Ryhmissä opitaan myös liikkumisen luovuutta ja kannustetaan oman liikkumistavan kehittämiseen.

Parkour ja voltit -ryhmässä harjoitellaan parkourtekniikoiden ohella myös akrobatialiikkeitä mm. erilaisia voltteja ja niiden variaatioita.

Perheryhmät

Perhetunnit on tarkoitettu 3-8-vuotiaille lapsille ja heidän vanhemmilleen. Ryhmässä aikuinen ja lapsi pääsevät liikkumaan yhdessä, leikkimään ja pitämään hauskaa. Samalla lapsille opetetaan liikkumisen, parkourin ja akrobatian perustaitoja ja vanhemmat pääsevät kuntoilemaan makunsa mukaan. Harjoitukset koostuvat leikinomaisista alkulämmittelyistä ja esteradoista, joita lapset tekevät yhdessä vanhempiensa kanssa.

3-6v perhetunnin kesto on 45 minuuttia, 4-8v perhetunti kestää 60 minuuttia. Hintaan sisältyy yksi aikuinen ja yksi lapsi.

Aikuiset Parkour yli 16v.
Ryhmä on tarkoitettu ensisijaisesti aikuisille (yli 16v). Ryhmässä opetellaan parkourin perustaitoja, mutta myös edistyneempiä tekniikoita harjoitellaan jokaisen oman tason mukaan. Tunneilla harjoitellaam mm. erilaisia tapoja ylittää ja alittaa monenlaisia esteitä, heilahduksia tangoilla, hallittuja hyppyjä ja alastuloja sekä ratoja. Jokaiselle oppilaalle sopivia haasteita ja harjoitteita etsitään sekä ohjaajan avulla että itsenäisesti. Ryhmässä tulevat tutuksi niin parkourin luova liikkuminen, leikinomainen lähestymistapa harjoitteluun kuin vastuullinen ja kannustava ajattelutapakin. Lisäksi tutustutaan hieman parkouria tukevien ominaisuuksien, kuten lihaskunnon harjoitteluun. Ryhmä antaa valmiudet määrätietoiseen omatoimiseen harjoitteluun. Harjoitteet skaalataan sopivaksi jokaisen osallistujan omalle taitotasolle, eikä ennakkotaitoja tarvita.

Aikuiset Lattia-akrobatia yli 16v.

Lattia-akrobatiatunneilla harjoitellaan monipuolisesti akrobatialiikkeitä, kuten erilaisia kärrynpyöriä, käsinseisonta-asentoja, kuperkeikkoja ja myös voltteja. Lattia-akrobatia kehittää kehonhallintaa, tasapainoa, voimaa ja liikkuvuutta. Harjoituksia helpotetaan tai vaikeutetaan tarpeen mukaan, eikä ennakkotaitoja tarvita. Tekniikkaharjoitusten lisäksi tunneilla tehdään aina alkulämmittely ja voima- ja liikkuvuusharjoituksia.

Aikuiset Pariakrobatia yli 16v.

Pariakrobatian perustason tunneilla harjoitellaan monipuolisesti erilaisia parin tai ryhmän kanssa tehtäviä nostoja, tasapainoliikkeitä ja akrobaattisia temppuja. Tunneilla tehdään aina alkulämmittely ja voima- ja liikkuvuusharjoituksia. Perustason ryhmään ovat tervetulleita kaikki, taitotasosta riippumatta. Lajin opettelu aloitetaan tarvittaessa ihan perusteista.

Suosittelemme osallistumaan viikkotunneille oman parin kanssa.

 

Naperot Sirkus 4-6v.

Naperotunnilla (4-6v.) harjoitellaan monipuolisesti erilaisia liikuntataitoja sirkusympäristössä. Lapset tutustuvat erilaisiin sirkukseen liittyviin taitoihin, kuten hyppimiseen, kierimiseen ja heittämiseen. Harjoittelu on leikinomaista ja kannustavaa. Tunneilla tehdään aina alkulämmittelyleikki ja kehonhallintaa harjoittavia liikkeitä. Ennakkotaitoja ei tarvita.

Sirkus & Akro lapset 7-11v.

Lasten ryhmät on tarkoitettu 7-11 -vuotiaille. Ryhmissä tärkeää on liikkumisen luovuus ja jokaisen omaa liikettä arvostetaan. Tunneilla etsitään jokaiselle oppilaalle sopivia haasteita ja harjoitteita ohjaajan avulla, minkä lisäksi korostuu pelien ja leikkien kautta oppiminen.

Sirkus- ja akrotunneilla harjoitellaan monipuolisesti erilaisia akrobatialiikkeitä ja sirkustaitoja. Ryhmässä keskitytään lapsen omien fyysisten mahdollisuuksien löytämiseen ja uusien liikkeiden ja lajien harjoitteluun. Ryhmissä korostuu liikkumisen luovuus ja jokaisen omaa liikettä arvostetaan. Ennakkotaitoja ei vaadita vaan ohjaajat muokkaavat harjoitukset kunkin harrastajan oman taitotason mukaisesti.

Sirkus & Akro lapset ja nuoret 10-14v.

Sirkus- ja akrotunneilla harjoitellaan monipuolisesti erilaisia akrobatialiikkeitä ja sirkustaitoja. Ryhmässä keskitytään osallistujien omien fyysisten mahdollisuuksien löytämiseen ja uusien liikkeiden ja lajien harjoitteluun (mm. permantoakro, pyramidit, pariakrobatia, jongleeraus, tasapainoilu). Ryhmissä korostuu liikkumisen luovuus ja jokaisen omaa liikettä arvostetaan. Ennakkotaitoja ei vaadita vaan ohjaajat muokkaavat harjoitukset kunkin harrastajan oman taitotason mukaisesti.

Parkourin Aktiiviryhmä 12-15v.

Parkour Akatemian nuorten aktiiviryhmä on tarkoitettu jo ennestään parkourin perustaidot hallitseville, hyvää motivaatiota ja ryhmähenkeä osoittaville nuorille parkouraajille. Ryhmässä päästään tutustumaan myös parkourin filosofiaan ja treeniperiaatteisiin enemmän sekä annetaan vinkkejä omaan aktiiviseen ja vastuulliseen treenaamiseen.

Aktiiviryhmäläiset harjoittelevat myös ulkona kevätkauden lopulla sekä voivat halutessaan osallistua erilaisiin parkour-tapahtumiin.

Aktiiviryhmän treenit kestävät 75 min, joten aikaa jää syventyä treeneihin tavallisia viikkotunteja enemmän.

Girl Parkour lapset ja nuoret 10-14v.

Parkourin sekaryhmät ovat usein poikavoittoisia ja meiltä onkin toivottu omaa ryhmää tytöille. GIRL parkourtunneilla harjoitellaan samoja liikkeitä ja tekniikoita, kuin sekaryhmissäkin – parkourin perustekniikoita ja liikkumistapoja, kuten erilaisia tapoja ylittää ja alittaa esteitä, hallittuja laskeutumisia, tasapainoilua, roikkumista sekä ratoja ja liikeyhdistelmiä. Harjoituksia helpotetaan tai vaikeutetaan tarpeen mukaan jokaiselle oppilaalle sopivaksi.

Ryhmän tarkoituksena on madaltaa kynnystä osallistua ohjattuun parkourtoimintaan – tunnille osallistuvat ovat tietysti tervetulleita myös sekaryhmien viikkotunneille!

Trikkaus & voltit 12-15v.

Trikkaus ja Voltit -tunti on syksyllä 2024 alkava uutuus! Tunnilla harjoitellaan monipuolisesti erilaisia trikkauksen ja akrobatian perustekniikoita ja liikkumistapoja vaihtelevissa ympäristöissä. Harjoituksia helpotetaan tai vaikeutetaan tarpeen mukaan. Ennakkotaitoja ei tarvita.

Parkoutin tehokurssi 16v+

Parkourin tehokurssi on aloittelijoille tarkoitettu pikakurssi, jonka aikana opit parkourin perusteet kuukaudessa!

Kurssilla käydään läpi tärkeimmät parkourin liikkeet ja tekniikat, joita harjoitellaan ohjaajan opastuksella. Pääset kokeilemaan muun muassa tarkkuushyppyjä, ylityksiä ja seinäjuoksuja. Opit myös, kuinka voit hyödyntää ympäristöäsi luovasti ja turvallisesti osana harjoitteluasi. Muista kursseista poiketen tällä kurssilla treenataan raikkaassa ulkoilmassa!