Maksuton webinaari HSM avustushakemuksesta

Parkour Akatemia järjestää maksuttoman 15min webinaarin, jossa saat tärkeitä vinkkejä siitä, mitä kuntien tulee kirjoittaa HSM -avustushakemukseen, jotta parkour-harrastustoiminnan järjestäminen mahdollistuu. Webinaari järjestetään perjantaina  3.2.2023 klo 13:00-13:30. Varsinainen webinaari on tiivis 15min ja sen jälkeen on varattu aikaa keskustelulle, jossa kuntien koordinaattorit pääsevät vaihtamaan hyvä käytänteitä hakemuksen tekemisestä. Ilmoittaudu mukaan täyttämällä sivun alalaidasta löytyvä lomake. Vaikka et pääsisikään paikalle webinaariin, kannattaa silti ilmoittautua, niin saat jälkikäteen webinaarin tallenteen ja materiaalit.

Miksi osallistua webinaariin?
Parkour Akatemia on ollut vuonna 2021 yhteistyössä lähes sadan kunnan kanssa toteuttamassa iltapäivien harrastustoimintaa. Olemme olleet aitiopaikalla näkemässä monia hyviä ja toisaalta ei niin toimivia käytäntöjä sekä haastatelleen AVI:n henkilökuntaa siitä, millainen on hyvä hakemus. Haluamme auttaa kuntia järjestämään tätä upeaa toimintaa entistä paremmin. Seuraavassa avustuksen haussa painotetaan edelleen opetuksen laatua. Kerromme tiiviissä webinaarissa

  • millaista on laadukas ja turvallinen parkour-opetus,
  • miten sitä toteutetaan kouluilla ohjaajapulasta huolimatta
  • millaisia välineitä parkouriin kannattaa ja voi hankkia avustuksen turvin
  • …ja miten tämä kaikki kannattaa kuvata avustushakemuksessa.

Parkourin suosio ja haasteet
Loppuvuonna 2022 teetetyssä koululaiskyselyssä parkour oli edelleen lasten ja nuorten ykköstoive. Parkour on Suomessa vielä uusi laji, ja parkour-harrastuksen järjestämiseen kouluilla liittyy useita haasteita, jotka saattavat muodostua toteuttamisen esteeksi.

  • Ammattitaitoisia parkour-ohjaajia on Suomessa vain kourallinen eikä ohjaajia yksinkertaisesti ole riittävästi suurimmassa osassa kunnista. Mistä saada ammattitaitoinen ja laadukas ohjaus parkour-kerhoihin?
  • Onko parkour turvallista? Miten järjestää turvallista parkour-opetusta koulun salissa?
  • Kerho on vain kerran viikossa. Millä keinoilla parkourharrastuksesta saadaan pysyvät hyödyt osallistujien elämään ja kuinka edistetään lasten liikkumista ohjattujen harjoitusten ulkopuolella?
  • Millä välineillä parkouria ohjataan koulujen saleissa?
Hämähäkki Perttu

Hämähäkki Perttu

Kuka webinaarin pitää?
Tilaisuudessa on puhumassa Parkour Akatemian perustaja ja Suomen ensimmäinen parkour-ammattilainen Perttu “Hämähäkki” Pihlaja. Hänen luotsaamansa organisaatio on toiminut lajin pioneerina ja esikuvana kansainvälisesti monella tapaa. Parkour Akatemia on mm. kehittänyt parkour-opetuskonsepteja eri ikäisille taaperoista vanhuksiin, kouluttanut parkour-ohjaajia, kehittänyt ja suunnitellut parkour-alueita ja -välineitä lukuisiin kohteisiin. Parkour Akatemia on tällä hetkellä maailman suurin parkour-opetusorganisaatio, ja sillä on yli 15 vuoden kokemus parkourin opettamisesta ja iltapäivätoiminnan tuottamisesta kouluille lukuisille paikkakunnille. Hänet palkittiin vuoden hiljattain Urheilugaalassa lajin Taustavoimana.

Ilmoittaudu webinaariin alla olevalla lomakkeella.

Ilmoittautuminen webinaariin: HSM avustushakemuksen vinkit 2023