Maksuton webinaari: vinkkejä HSM -hakemukseen

Parkour Akatemia järjestää maksuttoman 20min webinaarin, jossa saat tärkeitä vinkkejä siitä, miten kuvata laadukas parkour- ja sirkustoiminta HSM-avustushakemukseen. Webinaari järjestetään tiistaina  30.1.2024 klo 15:00-15:20. Varsinainen webinaari on tiivis 20min ja sen jälkeen on varattu aikaa keskustelulle.. Ilmoittaudu mukaan täyttämällä sivun alalaidasta löytyvä lomake. Vaikka et pääsisikään paikalle webinaariin, kannattaa silti ilmoittautua, niin saat jälkikäteen webinaarin materiaalit.

Miksi osallistua webinaariin?
Parkour Akatemia on ollut viime vuosina yhteistyössä yli sadan kunnan kanssa toteuttamassa iltapäivien harrastustoimintaa. Olemme olleet aitiopaikalla näkemässä monia hyviä ja toisaalta ei niin toimivia käytäntöjä sekä haastatelleet AVI:n henkilökuntaa siitä, millainen on hyvä hakemus. Haluamme auttaa kuntia järjestämään tätä upeaa toimintaa entistä paremmin. Seuraavassa avustuksen haussa painotetaan edelleen opetuksen laatua. Kerromme tiiviissä webinaarissa

  • millaista on laadukas ja turvallinen parkour- ja sirkusopetus,
  • miten näitä toteutetaan kouluilla ohjaajapulasta huolimatta
  • millaisia välineitä parkouriin kannattaa ja voi hankkia avustuksen turvin
  • …ja miten tämä kaikki kannattaa mielestämme kuvata avustushakemuksessa (mukana esimerkkejä).

Parkourin suosio ja haasteet
Loppuvuonna 2022 teetetyssä koululaiskyselyssä parkour oli edelleen lasten ja nuorten ykköstoive ja myös sirkusta toivottiin paljon. Sekä sirkuksen että parkourin harrastuksen järjestämiseen kouluilla liittyy useita haasteita, jotka saattavat muodostua toteuttamisen esteeksi.

  • Ammattitaitoisia parkour ja sirkusohjaajia on Suomessa vain kourallinen eikä ohjaajia yksinkertaisesti ole riittävästi suurimmassa osassa kunnista. Mistä saada ammattitaitoinen ja laadukas ohjaus parkour-kerhoihin?
  • Onko parkourin ja sirkuksen harjoittelu turvallista? Miten järjestää turvallista parkour-opetusta koulun salissa?
  • Kerho on vain kerran viikossa. Millä keinoilla parkourharrastuksesta saadaan pysyvät hyödyt osallistujien elämään ja kuinka edistetään lasten liikkumista ohjattujen harjoitusten ulkopuolella?
  • Millä välineillä parkouria ja sirkusta ohjataan koulujen saleissa?
Hämähäkki Perttu

Hämähäkki Perttu

Kuka webinaarin pitää?
Tilaisuudessa on puhumassa Parkour Akatemian perustaja ja Suomen ensimmäinen parkour-ammattilainen Perttu “Hämähäkki” Pihlaja. Hänen luotsaamansa organisaatio on toiminut lajin pioneerina ja esikuvana kansainvälisesti monella tapaa. Parkour Akatemia on mm. kehittänyt parkour ja sirkusopetuskonsepteja eri ikäisille taaperoista vanhuksiin, kouluttanut parkour-ohjaajia, kehittänyt ja suunnitellut parkour-alueita ja -välineitä lukuisiin kohteisiin. Parkour Akatemia on tällä hetkellä maailman suurin parkour-opetusorganisaatio, ja sillä on yli 15 vuoden kokemus parkourin opettamisesta ja iltapäivätoiminnan tuottamisesta kouluille lukuisille paikkakunnille. Hänet palkittiin Urheilugaalassa lajin Taustavoimana.

Ilmoittaudu webinaariin alla olevalla lomakkeella.

Ilmoittautuminen webinaariin: Laadukkaan parkour- ja sirkusharrastusten kuvaaminen HSM -hakemuksessa