Maksuton webinaari

Parkour Akatemia järjestää maksuttoman webinaarin, josta saat vinkkejä miten järjestää helposti parkour-harjoituksia esimerkiksi kansalaisopistojen ohjelmaan syksyllä 2022.

Milloin?
Webinaari järjestetään torstaina 12.5.2022 klo 9:00-9:30, ja sen jälkeen on varattu aikaa kysymyksille. Ilmoittaudu mukaan täyttämällä sivun alalaidasta löytyvä lomakkeella.

Kenelle?

Webinaari on tarkoitettu kaikille esimerkiksi kansalaisopistojen rehtoreille ja koulutussuunnittelijoille, jotka suunnittelevat tällä hetkellä syksyn 2022 ohjelmaa. Jos kuulut tähän ryhmään niin ilmoittaudu webinaariin, vaikka et ehtisikään paikalle, sillä kaikille ilmoittautujille lähetetään myös webinaarin tallenne.

Miksi osallistua webinaariin?
Parkour on ollut koululaisten keskuudessa toivotuin harrastus useissa valtakunnallisissa koululaiskyselyissä. Harrastusta on kuitenkin vaikea järjestää, koska ammattitaitoisia ohjaajia on Suomessa hyvin vähän. Webinaarissa esittelemme keinon, miten parkour-harjoituksia ja -kursseja voi järjestää kuka tahansa helposti. Kannattaa siis ehdottomasti tulla kuuntelemaan!

Loppuvuonna 2020 teetetyssä koululaiskyselyssä parkour oli lasten ja nuorten ykköstoive yli 45%:ssa koulujen vastauksista. Parkour on Suomessa vielä uusi laji, ja parkour-harrastuksen järjestämiseen liittyy useita haasteita, jotka saattavat muodostua toteuttamisen esteeksi.

  • Ammattitaitoisia parkour-ohjaajia on Suomessa vain kourallinen eikä ohjaajia yksinkertaisesti ole riittävästi suurimmassa osassa kunnista. Mistä saada ammattitaitoinen ja laadukas ohjaus parkour-harjoituksiin?
  • Onko parkour turvallista? Miten järjestää turvallista parkour-opetusta esimerkiksi koulujen saleissa?
  • Jos harjoitukset ovat vain kerran viikossa, niin millä keinoilla parkourharrastuksesta saadaan pysyvät hyödyt osallistujien elämään ja kuinka edistetään lasten liikkumista ohjattujen harjoitusten ulkopuolella?
  • Mitä välineitä tarvitaan parkour-harjoituksissa sisätiloissa? Mitkä tilat tähän kelpaavat?

Näihin kysymyksiin saat webinaarissa yksiselitteiset vastaukset.

Hämähäkki Perttu

Hämähäkki Perttu

Kuka webinaarin pitää?
Tilaisuudessa on puhumassa Parkour Akatemian perustaja ja Suomen ensimmäinen parkour-ammattilainen Perttu “Hämähäkki” Pihlaja. Hänen luotsaamansa organisaatio on toiminut lajin pioneerina ja esikuvana kansainvälisesti monella tapaa. Parkour Akatemia on mm. kehittänyt parkour-opetuskonsepteja eri ikäisille taaperoista vanhuksiin, kouluttanut parkour-ohjaajia, kehittänyt ja suunnitellut parkour-alueita ja -välineitä lukuisiin kohteisiin. Parkour Akatemia on tällä hetkellä maailman suurin parkour-opetusorganisaatio, ja sillä on yli 15 vuoden kokemus parkourin opettamisesta ja iltapäivätoiminnan tuottamisesta kouluille lukuisille paikkakunnille.

Parkour Akatemia on ollut vuosina 2021 ja 2022 yhteistyössä lähes sadan kunnan kanssa toteuttamassa parkour-harrastustoimintaa. Olemme olleet aitiopaikalla näkemässä monia hyviä ja toisaalta ei niin toimivia käytäntöjä. Haluamme auttaa muitakin organisaatioita järjestämään laadukasta parkour-toimintaa.

Ilmoittaudu webinaariin alla olevalla lomakkeella.

Miten järjestää syksyn 2022 ohjelmaanne parkour-kurssi?