loikkakopla

Parkour-kerhot kouluihin mobiilipelin avulla

Loikkakopla on sovellus, jonka avulla voi järjestää parkourkerhoja koulujen perusliikuntavälineillä. Loikkakopla on ollut saatavilla keväästä 2021!
Saadun palautteen perusteella 100% Loikkakoplaa käyttäneistä ohjaajista suosittelisi sitä muillekin kouluille. Loikkakoplasta voit lukea lisää osoitteesta Loikkakopla.fi/tietoa

Miten Loikkakopla-parkourkerhon järjestäminen kouluilla toimii käytännössä?

 • Loikkakopla-parkourkerho toteutetaan mobiilipelinä, jonka käyttämiseen tarvitaan ainoastaan kannettava tietokone, älypuhelin tai tabletti.
 • Loikkakopla-parkourkerho toteutetaan koulun liikuntasalissa, josta löytyy tyypilliset voimisteluvälineet (ponnistuslauta, puolapuut, voimistelupenkkejä, hyppyarkku tai -pukki).
 • Koulunne saa ohjaussisällöt n. 60  minuuttia kestävän kerhon toteuttamiseksi yhteensä 15 kertaa (yhdeksi kaudeksi) tai 30 kertaa (koko lukuvuodeksi eli syksy + kevät). Yksi Loikkakopla kausi sisältää 15 treeniä. Saatavilla on neljä (4) kokonaista kautta. Jokaiseen kerhokertaan kuuluu yhteinen lämmittely ja harjoituksia, joista löytyy kaikentasoisille harjoittelijoille soveltuvat versiot.
 • Ennen kerhon aloitusta toimitamme kerhon valvojille yleisen infomateriaalin kerhoon valmistautumiseksi.
 • Jokainen kerhokerta alkaa välineiden sijoittelulla. Käyttäjä saa pelin alussa ohjeet välineiden järjestämiseksi. Välineet voi sijoitella oikeaan järjestykseen yhdessä kerholaisten kanssa!

HUOM: Kerhon valvoja ei tarvitse minkäänlaista parkour-osaamista, mutta kokemus kerhojen ja/tai liikunnan ohjaamisesta on eduksi. Loikkakoplan ohjaajille on tarjolla infopaketti ja etäkoulutuksia.

 

Milloin kerho toteutetaan?

Loikkakopla-parkourkerhoa on aina saatavilla. Voitte toteuttaa Loikkakoplan avulla järjestettäviä kerhoja/harjoituksia joustavasti oman aikataulunne mukaan syksyllä 15 kertaa ja tarvittaessa vielä keväällä toiset 15 kertaa uusilla sisällöillä. Yhden lukukauden aikana saatavilla on siis materiaalit 30 kerhokertaan!

Millaista palautetta Loikkakopla on saanut sen käyttäjiltä?

100% Loikkakoplaa käyttäneistä ryhmän ohjaajista suosittelisi sitä edelleen. Tässä lisäksi lasten ja loikkakoplan valvojien suusta kuultua kevään 2021 aikana:

 • “Kaikin puolin on antaa vain positiivista palautetta! Hyvin toimii koko sivusto, ja loistava “pelin” idea. Kaiken saimme toimimaan, monipuolisesti olikin suunniteltu. “
 • “Kivaa oli, kun pääsee talvellakin parkouraamaan. Kivointa oli hypyt patjalle.”
 • “Lapsia huvitutti pienet mokat ja olivat innoissaan koko radasta ja sen sisällöstä”
 • “Jokaisella kerralla kun kerron että “nyt on aika alkaa siivoamaan” niin porukka käytännössä suuttuu että ” miksei tää vois olla kahta tuntia” hirvesti tulee myös esimerkkini jälkeen että “VÄHÄN SIISTIÄ!” 😀 Mussukat digailee ihan sikana siis kerhoa. tää on h**v*tin hyvää kamaa skideille! Toivon totisesti että ens syksylle saadaan jatkoa !!!”
 • “viisi kautta viisi”
 • “Kaikki oli ihan “sippi” elikkä hyvä kerta:)”

Pääsenkö tutustumaan sovellukseen?

Voit käydä luomassa itsellesi kokeilutunnuksen osoitteesta:
Loikkakopla.fi/tietoa

Kenelle kerho soveltuu?

Kerho on suunnattu peruskouluikäisille. Aikaisempaa kokemusta parkourista ei tarvita. Jokaisesta tehtävästä on useampi versio, joiden avulla vaikeusastetta skaalataan. Pelin rakenteessa käytetään tasoja ja pisteytystä innostamaan ja motivoimaan harjoittelua.

Miksi kerhoja kannattaa toteuttaa Parkour Akatemian Loikkakoplan avulla?

 • Kerhojen opetusmateriaali esitetään mobiilipelin muodossa, jota pääsee pelaamaan millä tahansa tietokoneella tai mobiililaitteella. Pelaajien ei tarvitse kirjautua tai luoda omia käyttäjätunnuksia tai ladata sovellusta.
 • Loikkakopla on mahdollista toteuttaa paikkakunnilla, joissa ei vielä ole parkourohjaajia. Parkour on edelleen uusi laji, ja päteviä ohjaajia on Suomessa harvassa ja hekin ovat usein kovasti työllistettyjä.
 • Parkour jää helposti osaksi lasten arkea. Sitä on helppo harjoitella myös kerhon ulkopuolella ja Loikkakoplan harjoituksissa kannustetaan omatoimiseen harjoitteluun.
 • Loikkakoplan ohjaajan ei tarvitse tietää parkourista ja siten hän voikin keskittyä vuorovaikutukseen ja läsnäoloon lasten kanssa ja vaikka harjoitella itsekin!
 • Loikkakoplatreenien sisällöt on tuotettu Suomen kokeneimpien parkour-ohjaajien vankkaan ammattitaitoon ja kokemukseen pohjautuen. Parkour Akatemialla on yli 10 vuoden kokemus lajin opettamisesta ja se on kehittänyt innostavia ja turvallisia tapoja opettaa lajia mm. erilaisten ratojen ja pelien avulla, hyvin monenlaisille oppijoille.
 • Kerho etenee systemaattisesti kerta kerralta opettaen uusia taitoja jo opitun päälle.
 • Välineet Loikkakoplaan löytyvät jokaisesta koulun liikuntasalista.

 

Miten voin tilata kunnalle tai koululle Loikkakoplan?

Täytä allaoleva tilaussivulta löytyvä lomake. Lomakkeen täyttämisen jälkeen lähetämme sinulle palvelusopimuksen allekirjoitettavaksi. Kun palvelusopimus on allekirjoitettu, kysymme Loikkakoplalla toteutettavien ryhmien tiedot sekä valvojien yhteystiedot erillisellä lomakkeella teiltä erikseen. Jokainen valvoja saa kerhokohtaiset tunnukset ja pääsyn Loikkakoplamateriaaleihin, sekä esittelymateriaaleihin.

Jos sinulla on mitä tahansa kysyttävää, niin laita sähköpostia rasmus.kuvaja@parkourakatemia.fi tai soita 050 5533 442. Vastaamme kaikkiin kysymyksiin mielellämme!

Loikkakopla-ohjaajakoulutus

Loikkakoplaan sisältyy infopaketti, jonka avulla kerhon saa käynnistettyä. Jos Loikkakoplaa ohjaavat kaipaavat lisätietoa, heille on tarjolla erityisesti tähän tarkoitukseen räätälöity koulutuspaketti. Paketti sisältää 3 x 1,5 h etäkoulutuksen, jossa perehdytään mm. seuraaviin asioihin:

 • ohjeet ja perehdytys mobiilipelin käyttöön
 • erityisesti Loikkakoplassa tarvittavia ohjaustaitoja (ryhmänhallinta, ajanhallinta yms.)
 • parkour-tekniikoiden skaalaaminen eri ikäisille ja taitotasoisille
 • Loikkakoplaan ja sen ohjaamiseen liittyviä mahdollisia ongelmatilanteita ja niiden ratkaisuja
 • liikuntasalin välineiden hyödyntäminen ja soveltaminen

Koulutuksen hinta on 120 € (+alv.) / ohjaaja.

Järjestättekö myös lähiopetusta?

Loikkakopla-kerhon oheen on mahdollista saada myös lähiohjausta ammattilaisohjaajiemme toteuttamana. Kysy tarjous tällöin Suvilta sähköpostitse (suvi.ekroos@parkourakatemia.fi) tai puhelimitse (050 427 0827)

 

Miten parkour toimii kouluissa, ketä ja miten se innostaa ja onko sen harrastamisella positiivisia vaikutuksia?

Lataa tästä liite, jossa on referoitu tieteellisten tutkimusten tuloksia liittyen parkouriin.

 

Kiinnostuitko? Täytä tilauslomake tai alla oleva yhteydenottolomake tai kysy lisää suvi.ekroos@parkourakatemia.fi 050 427 0827.

Parkouria kouluille yhteydenottolomake

  Klikkaa yltä yksi tai useampi vaihtoehto mikä sinua alustavasti kiinnostaa
 • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.