Ennakkoilmoittautuminen syyskaudelle 2023!

Ennakkovaraajan etu -35 € on voimassa 1.5.2023 asti. Ilmoittaudu nyt ja varaa paikkasi!

 

Aikuiset

Harjoituspassi

Harjoittelupassilla voit osallistua kaikille aikuisten viikkotunneille sekä vapaavuoroille. Aikuisten viikkotunnit pyörivät lähes ympäri vuoden.

Syyskausi

Varaa paikkasi viimeistään 1.5. mennessä niin et menetä -35 €  kevään harrastajan etua syksyn kausimaksusta ja varmistat paikan teille sopivasta ryhmästä.

 

UUTTA: Ilmoittaudu kerralla koko lukuvuodelle. Imoittautuessasi syksyn ryhmiin ilmoittautuminen jatkuu automaattisesti seuraavalle kevätkaudelle, eikä sinun tarvitse tehdä uutta ilmoittautumista kausien välillä!

Kaudet laskutetaan erikseen ja voit perua kevätkaudelle osallistumisen ilmoittamalla siitä meille 30 päivää ennen uuden kauden alkamista jolloin ilmoittautuminen tulevalle kaudelle perutaan ja kausimaksua ei tarvitse maksaa.


Klikkaa alta valitsemaasi ryhmää ja ilmoittaudu!

Syyskauden 2023 tiedot:
21.8.- 17.12.2023

Loma-ajat, jolloin ei ole tunteja:
Syysloma 16.-22.10.2023
Itsenäisyyspäivä 6.12.2023

Hinnasto

Kausimaksut syksy 2023
Ennakkovaraajan etu -35 € on voimassa 1.5.2023 asti!
Hinta määräytyy tunnin keston mukaisesti:
45 min = 175 € (norm. 210€)
60 min = 180 € (norm. 215€)
75 min = 185 € (norm. 220€)
90 min = 190 € (norm. 225€)

Ilmoittautumisen yhteydessä maksat vain 35 € varausmaksun. Loput kausimaksusta laskutetaan kauden alkamisen jälkeen.

Aikuisten harjoittelupassi: 49 €/kk (kokeilukuukausi 20 €/kk)

Harjoittelupassilla voit osallistua kaikille aikuisten tunneille ja vapaavuoroille. Tutustu harjoittelupassiin!

ALENNUKSET

Määräalennus: Kun yksi osallistuja ilmoittautuu useampaan ryhmään samalle kaudelle, saa hän 30 € alennuksen jokaisesta lisäryhmästä.

Perheenjäsenalennus: Kun yksi osallistujista on maksanut täyden kausimaksun, saavat seuraavat perheenjäsenet 20 € alennuksen samasta kaudesta.

Opiskelija-alennus: Korkeakouluopiskelijoille 20 € alennus kaudesta.

Ryhmäkuvaukset

Pikkuapinat
Ryhmä on tarkoitettu 4-6-vuotiaille. Harjoitukset keskittyvät peleihin, sekä leikkeihin joiden avulla tutustutaan parkouriin lajina. Ryhmissä käydään läpi myös parkourin perustekniikoita ja etsitään uusia luovia tapoja liikkua ympäristössä.Pikkuapinat -ryhmät harjoittelevat aina sisällä salillamme osoitteessa Helsinginkatu 21.

Perheet
Perheparkour on tarkoitettu 3-12 -vuotiaille lapsille ja heidän huoltajilleen. Ryhmässä lapsi ja huoltaja pääsevät liikkumaan, leikkimään ja pitämään hauskaa yhdessä. Samalla lapsille opetetaan liikkumisen ja parkourin perustaitoja ja huoltajat pääsevät kuntoilemaan makunsa mukaan. Harjoitukset koostuvat leikinomaisista alkulämmittelyistä ja esteradoista, joita toteutetaan yhdessä. Hintaan sisältyy yksi aikuinen ja yksi lapsi. Samasta perheestä voi osallistua kaksi lasta yhden aikuisen kanssa, mutta tällöin molemmista lapsista maksetaan oma kausimaksu.

Perhetemppuiluryhmissä päästään harjoittelemaan liikkumisen ja akrobatian perustaitoja, sekä tekemään erilaisia ratoja. Ryhmät harjoittelevat aina sisällä salillamme osoitteessa Helinginkatu 21.

Lapset
Parkour Akatemian lasten ryhmät on tarkoitettu 7-12 -vuotiaille, ja ne jakautuvat kahteen ikäryhmään: 7-9 -vuotiaat sekä 10-12 -vuotiaat. Lasten ryhmät keskittyvät omien fyysisten mahdollisuuksien löytämiseen ja parkourin perustekniikoiden opetteluun mm. leikkien ja pelien avulla. Ryhmissä korostuu liikkumisen luovuus ja jokaisen omaa tapaa liikkua arvostetaan. Samalla opitaan parkourin henkeen kuuluvaa kannustamista ja tasa-arvoa. Kaikki lasten tunnit ovat sekaryhmiä.

Parkour ja temput-tunnilla harjoitellaan erilaisia akrobaattisia taitoja, kuten kuperkeikkoja, kärrynpyörää, käsilläseisontaa ja kämmenkieppejä. Tunnilla käydään myös harjoitteita voltteja kohti!

Parkour & voltit-ryhmissä yhdistellään monipuolisesti erilaisia parkourin ja akrobatian perustekniikoita ja liikkumistapoja. Tunneilla harjoitellaan mm. voltteja, ylityksiä, muita temppuja ja liikeyhdistelmiä hyödyntäen erilaisia esteitä, palikoita ja patjoja. Harjoituksia helpotetaan tai vaikeutetaan tarpeen mukaan, ja uusia liikkeitä harjoitellaan turvallisesti ja vaiheittain. Tunneilla tehdään tekniikkaharjoitusten lisäksi alkulämmittely sekä lajia tukevia voima- ja liikkuvuusharjoituksia.

llma-akrobatian tunti on tarkoitettu kouluikäisille lapsille. Ilma-akrobatiassa harjoitellaan ilma-akrobatian perusteita, turvallista alastuloa ja kiipeämistä sekä temppuja kankailla ja vertikaaliköydellä. Ilma-akrobatian tunnit sisältävät alkulämmittelyn, tekniikkaharjoittelua sekä lihaskuntoa tai pelejä. Ilma-akrobatian tunnille suositellaan pitkähihaista paitaa, pitkälahkeisia housuja sekä pesemään kädet ja jalat ennen tuntia. Vaatteissa ei saa olla vetuketjuja tai muita teräviä reunoja.

Nuoret
Parkour Akatemian nuorten ryhmät on tarkoitettu 13-15-vuotiaille. Nuorten ryhmät keskittyvät parkourin perustekniikoihin ja turvallisen sekä vastuullisen harrastamisen opetteluun. Edistyneempiä tekniikoita ja lihaskuntoharjoituksia tehdään kunkin ryhmän tason mukaan. Ryhmissä opitaan myös liikkumisen luovuutta ja kannustetaan oman liikkumistavan kehittämiseen.

Aikuiset

 

Aikuisten tunnit ovat yli 15 vuotiaille. Aikuisten tunteja löytyy parkourin alkeista, kehonhuoltoon ja kuntoiluun. Harjoittelupassilla voit osallistua kaikille aikuisten tunneille ja vapaavuoroille.

 

Tutustu tästä harjoittelupassiin!

PARKOUR ALKEET 
Parkourin alkeissa tulevat tutuksi niin kaikki  perusliikkeet kuin parkourin luova ja hauska harjoittelutapa. Perusteet opetellaan huolellisesti vaihe vaiheelta ja kohotetaan yleisesti kuntoa. Vasta-alkajien lisäksi tunti soveltuu myös jonkin aikaa harrastaneille, niille, jotka haluavat hioa perustekniikoitaan.

PARKOUR 1 JA PARKOUR 2 
Ryhmässä opetellaan parkourin perustaitoja, mutta myös edistyneempiä tekniikoita harjoitellaan jokaisen oman tason mukaan. Ryhmässä tulevat tutuksi niin parkourin luova liikkuminen, leikinomainen lähestymistapa harjoitteluun kuin vastuullinen ja kannustava ajattelutapakin. Lisäksi tutustutaan hieman parkouria tukevien ominaisuuksien, kuten lihaskunnon harjoitteluun. Ryhmä antaa valmiudet määrätietoiseen omatoimiseen harjoitteluun. Harjoitteet skaalataan sopivaksi jokaisen osallistujan omalle taitotasolle, eikä ennakkotaitoja tarvita.

KUNTOPARKOUR 

Kuntoparkour on hikistä ja hauskaa treeniä niin aloittelijalle kuin edistyneemmällekin harrastajalle. Tunnilla treenataan parkourtekniikoita hyödyntäen. Tuntisisältöinä on esimerkiksi lihaskuntoharjoittelua ja motorisia taitoja, kuten tasapainoa ja koordinaatiota. Kuntoparkour sopii parkouraajan lajinomaiseksi oheisharjoitteluksi tai kuntoilijalle koko kehon toiminnalliseksi treeniksi. Ei vaadi aiempaa kokemusta parkourista, mutta suosittelemme lämpimästi käymään lisäksi parkourin alkeissa.

AAMUTUNNIT

Aamutunnilla harjoitellaan parkouria ja kehonhallinnan harjoittelua käsinseisonnasta akrobatiaan. Treenien päätteeksi voi jäädä nauttimaan kupin kahvia tai teetä. Aamutunnilta saa parhaan mahdollisen alun päivään! Ei vaadi aiempaa kokemusta parkourista, mutta suosittelemme lämpimästi käymään lisäksi parkourin alkeissa.

KEHONHUOLTO JA LIIKKUVUUS 

Kehonhuoltotunnilla huolletaan kehoa kokonaisvaltaisesti, kehitetään liikkuvuutta ja pureudutaan monipuolisen liikkumisen perusteisiin. Tunti sopii kaikentasoisille liikkujille, eikä vaadi aiempaa kokemusta parkourista. Suosittelemme lisäksi osallistumista parkour- ja kuntoparkourtunneille.

KÄSINSEISONTA
Käsinseisonta alkeet
-tunnilla tehdään erilaisia harjoituksia, jotka parantavat käsinseisontaan nousuja, käsinseisonta-asentoa, kestävyyttä ja tasapainoilua. Kurssilla harjoitellaan erikseen turvallista poistumista ja kaatumista käsinseisonnasta.  Ennakkovaatimuksia kurssille osallistumiseen ei ole.

Käsinseisontatuntien jatkotasolla lähdetään työstämään vaativampia käsilläseisonnan harjoitteita. Kurssi tähtää käsilläseisonnan variaatioihin, erilaisiin asentoihin ja käsilläseisonnan tasapainoilua kehitetään. Kurssilla liipataan myös harjoitteita yhden käden käsilläseisontaa kohti. Jatkotason kurssille ennakkovaatimuksena on, että tiedät kuinka pääset käsilläseisonnasta turvallisesti alas ja kykenet tasapainottelemaan käsien päällä ainakin 5 sekuntia.

LATTIA-AKROBATIA JA VOLTIT
Lattia-akrobatia ja voltit -ryhmässä harjoitellaan monipuolisesti akrobatialiikkeitä, kuten erilaisia kärrynpyöriä, käsinseisonta-asentoja, kuperkeikkoja ja myös voltteja, sekä niitä kohti rakentavien harjoitteiden tekemistä. Harjoituksia helpotetaan tai vaikeutetaan tarpeen mukaan, eikä ennakkotaitoja tarvita.

NOTKEUSAKROBATIA
Notkeusakrobatiaunnilla harjoitellaan turvallisesti erilaisia liikkuvuutta hyödyntäviä akrobatialiikkeitä kuten erilaisia silta-, käsilläseisonta- ja spagaativariaatioita. Liikkeitä alustetaan kohdennetuilla avaavilla harjoitteilla.

Tunti sopii erinomaiseksi liikkuvuusominaisuuksien kehittäjäksi myös vasta-alkajille ja esim. käsilläseisonnan tukiharjoitteluksi.

ILMA-AKROBATIA
Tällä tunnilla harjoitellaan ilma-akrobatiaa erilaisilla välineillä. Harjoittelemme sekä yksittäisiä liikkeitä, että opettelemme yhdistelemään niitä erilaisiksi liikesarjoiksi. Itse välineissä tehtävien liikkeiden ja liikesarjojen lisäksi tunneilla tehdään myös muita harjoitteita, jotka tukevat lajeja.

Ilma-akrobatian tunnille suositellaan pitkähihaista paitaa, pitkälahkeisia housuja sekä pesemään kädet ja jalat ennen tuntia. Vaatteissa ei saa olla vetuketjuja tai muita teräviä reunoja.

Harjoitukset skaalataan sopivaksi erilaisille osallistujille, joten tervetulleita ovat sekä lajeja vasta aloittavat että jo aiemmin harjoitelleet.

PARIAKROBATIA
Pariakrobatiatunneilla harjoitellaan monipuolisesti erilaisia parin tai ryhmän kanssa tehtäviä nostoja, tasapainoliikkeitä ja akrobaattisia temppuja. Tunneilla tehdään aina alkulämmittely ja voima- ja liikkuvuusharjoituksia. Tunnille voi tulla yksin tai parin kanssa, ellei ryhmäkohtaisessa kuvauksessa toisin tarkenneta.

 

Paina tästä tarkastaaksesi ryhmien aikataulut