Ilmoittaudu kevään ja kesän ryhmiin sekä kesäleireille!

Ilmoittautuminen syksyn 2022 ryhmiin käynnistyy tällä sivulla 2.5. klo 12!

Syksyn 2022 ryhmien ilmoittautumisen alkamiseen aikaa jäljellä:

Päivä(t)

:

H(s)

:

Minuutti(a)

:

Second(s)

Klikkaa painikkeista alta ja ilmoittaudu ryhmiin. Alempaa sivulta löytyy myös lukujärjestys ja lisää tietoa ryhmien opetussisällöistä.

 

Kesäkausi 2022

Kesäkausi alkaa viikolla 22 (30.5.-5.6.) ja päättyy viikolla 26 (27.6.-3.7.). Lue lisää ja katso lukujärjestys täältä

 

Kesäleirit 2022

Suosittuja päiväleirejä lapsille ja nuorille kesä- ja elokuussa. Lue lisää leireistä täältä

 

Kevätkausi 2022

Kevätkausi alkaa viikolla 4 (24.1.) ja päättyy viikolla 20 (22.5.). Kevätkaudesta ja tuntien sisällöstä voit lukea lisää täältä ja epäselvissä tilanteissa olla yhteydessä toimistoon: vallila@parkourakatemia.fi

 

 

Käyttöehtomme voit lukea täältä.

Kevätkauden 2022 lukujärjestys (lukujärjestyksen saat isommaksi painamalla tästä)
Vallila syksy 2021 lukujärjestys
Kesäkauden 2022 lukujärjestys (lukujärjestyksen saat isommaksi painamalla tästä)
Vallila syksy 2021 lukujärjestys

Ryhmäkuvaukset

Naperot 4-6v. (parkour ja sirkus)

Naperoiden (4-6v.) tunneilla harjoitellaan monipuolisesti erilaisia liikuntataitoja ja perusliikemalleja, kuten kiipeämistä, hyppäämistä, pyörimistä ja tasapainottelua. Harjoittelu on leikinomaista ja oppilaita kannustavaa. Tunneilla leikitään erilaisia leikkejä ja tehdään kehonhallintaa harjoittavia liikkeitä. Ennakkotaitoja ei tarvita.

Parkour Naperot -ryhmät harjoittelevat pääsääntöisesti parkoursalissa talvikaudella, kun taas alkusyksy ja loppukevät ollaan ulkona muiden parkourryhmien tapaan.

Sirkus Naperot – ryhmät harjoittelevat pääsääntöisesti sirkussalissa hyödyntäen sen välineistöä, ja jatkavat sisäharjoituksia koko kauden ajan.

Perheet (parkour ja sirkus)

Perhetunnit on tarkoitettu 4-6-vuotiaille lapsille ja heidän vanhemmilleen. Ryhmässä vanhempi ja lapsi pääsevät liikkumaan, leikkimään ja pitämään hauskaa yhdessä. Samalla lapsille opetetaan liikkumisen perustaitoja ja vanhemmat pääsevät kuntoilemaan makunsa mukaan. Hintaan sisältyy yksi aikuinen ja yksi lapsi. 

Perheparkourryhmissä tehdään erilaisia ratoja joissa ja kokeillaan parkourin perustekniikoita erilaisissa ympäristöissä. Ryhmät harjoittelevat pääsääntöisesti parkoursalissa talvikaudella, kun taas alkusyksy ja loppukevät ollaan ulkona muiden parkourryhmien tapaan.

Perhesirkusryhmissä päästään harjoittelemaan mm. lattia- ja ilma-akrobatiaa sekä tutustumaan erilaisiin sirkusvälineisiin. Ryhmät harjoittelevat pääsääntöisesti sirkussalissa, ja jatkavat sisäharjoituksia koko kauden ajan.

Lapset (parkour ja sirkus)

Lasten ryhmät on tarkoitettu 7-11 -vuotiaille. Ryhmissä korostuvat liikkumisen luovuus ja jokaisen omaa liikettä arvostetaan. Lajitaitoja opetellaan mm. pelien ja leikkien avulla.

Sirkustunneilla lapset pääsevät tutustumaan sirkuksen maailmaan ja oppivat uusia taitoja. Tunneilla tutustutaan monipuolisesti lattia- ja ilma-akrobatiaan sekä erilaisiin sirkusvälineisiin. Ryhmissä harjoitellaan mm. kuperkeikkoja, kärrynpyöriä, trapetsia ja vertikaaliköyttä, ja tuntien sisällössä huomioidaan myös harrastajien omat toiveet. Uusien taitojen oppimisen lisäksi luovuus ja leikkisyys ovat osa harjoittelua.

Parkourtunneilla keskitytään omien fyysisten mahdollisuuksien löytämiseen ja parkourin perustekniikoiden opetteluun erilaisissa ympäistöissä. Samalla opitaan parkourin henkeen kuuluvaa kannustamista ja tasa-arvoa. Tunneilla harjoitellaan mm. eri tapoja ylittää ja alittaa esteitä, kiipeämistä, tasapainottelua, hyppäämistä ja hallittuja alastuloja. Lisäksi tehdään paljon erilaisia ratoja ja pelataan pelejä. Parkour ja voltit -ryhmissä harjoitellaan parkourtekniikoiden ohella myös enemmän akrobatialiikkeitä, minkä lisäksi nämä ryhmät harjoittelevat koko kauden sisällä, toisin kuin muut parkourryhmät.

Nuoret (parkour)

Parkour Akatemian nuorten ryhmät on tarkoitettu 12-15 -vuotiaille. Nuorten ryhmät keskittyvät parkourin perustekniikoihin ja turvallisen ja vastuullisen harrastamisen opetteluun. Edistyneempiä tekniikoita ja lihaskuntoharjoituksia tehdään kunkin ryhmän tason mukaan. Ryhmissä opitaan myös liikkumisen luovuutta ja kannustetaan oman liikkumistavan kehittämiseen. Nuorten parkour ja voltit -ryhmässä harjoitellaan parkourtekniikoiden ohella myös enemmän akrobatialiikkeitä, minkä lisäksi nämä ryhmät harjoittelevat koko kauden sisällä, toisin kuin muut parkourryhmät.

Aikuiset (parkour ja sirkus)

Ryhmät on tarkoitettu ensisijaisesti aikuisille (yli 15 v). Tekniikkaharjoitusten lisäksi ryhmissä tutustutaan myös lajitaitoja tukevien ominaisuuksien, kuten lihaskunnon ja liikkuvuuden harjoitteluun. Ellei ryhmän nimessä toisin mainita, on kaikilla tunneilla avoin taso, ja opettaja auttaa jokaiselle sopivan tasoisten harjoitteiden ja haasteiden löytämisessä.

Parkourryhmissä opetellaan lajin perustaitoja, mutta myös edistyneempiä tekniikoita harjoitellaan jokaisen oman tason mukaan. Ryhmässä tulevat tutuksi niin parkourin luova liikkuminen, leikinomainen lähestymistapa harjoitteluun kuin vastuullinen ja kannustava ajattelutapakin. Tunneilla harjoitellaam mm. erilaisia tapoja ylittää ja alittaa monenlaisia esteitä, heilahduksia tangoilla, hallittuja hyppyjä ja alastuloja sekä ratoja.

Lattia-akrobatiaryhmissä  harjoitellaan monipuolisesti akrobatialiikkeitä, kuten erilaisia kärrynpyöriä, käsinseisonta-asentoja, kuperkeikkoja ja myös voltteja. Lattia-akrobatia kehittää kehonhallintaa, tasapainoa, voimaa ja liikkuvuutta. Akrobatia ja voltit -ryhmässä painotetaan muita lattia-akrobatiaryhmiä enemmän juuri volttien ja niitä kohti rakentavien harjoitteiden tekemistä.

Ilma-akrobatiaryhmissä harjoitellaan mm. vertikaaliköyttä ja trapetsia. Tunneilla harjoitellaan sekä yksittäisiä liikkeitä, että opitaan yhdistämään niitä erilaisiksi sarjoiksi. Tunneille kannattaa pukea polvitaipeet ja kainalot peittävät vaatteet, joissa ei ole teräviä yksityiskohtia.

Käsinseisontaryhmissä tehdään erilaisia harjoituksia, jotka parantavat käsinseisontaan nousuja, käsinseisonta-asentoa, kestävyyttä ja tasapainoilua. Harjoittelemme erikseen myös turvallista poistumista ja kaatumista käsinseisonnasta. Ennakkotaitona kurssille tultaessa on ainoastaan oman vartalon painon kannattelu käsien varassa (esim. etunojapunnerrus).

Pariakrobatiaryhmissä harjoitellaan monipuolisesti erilaisia parin tai ryhmän kanssa tehtäviä nostoja, tasapainoliikkeitä ja akrobaattisia temppuja. Tunnille voi tulla yksin tai parin kanssa, ellei ryhmäkohtaisessa kuvauksessa toisin tarkenneta.

Aktiiviryhmä (parkour)

Parkour Akatemian aktiiviryhmä on tarkoitettu jo ennestään parkourin perustaidot hallitseville, hyvää motivaatiota ja ryhmähenkeä osoittaville kouluikäisille parkouraajille. Ryhmässä päästään tutustumaan myös parkourin filosofiaan ja treeniperiaatteisiin enemmän sekä annetaan vinkkejä omaan aktiiviseen ja vastuulliseen treenaamiseen. Aktiiviryhmiä löytyy nuorille ja lapsille.