Ilmoittaudu KESÄN 2022 opetusryhmiin

Kesäleirien ja kesän viikkotuntien ilmoittautuminen on käynnissä! Syksyn 2022 ilmoittautuminen aukeaa 2.5.2022 klo 12

Syksyn 2022 ilmoittautuminen alkaa!

Päivä(t)

:

H(s)

:

Minuutti(a)

:

Second(s)

Kesäleirien ilmoittautuminen

 

Kesäkauden ilmoittautuminen

Kesäkausi 28.06 – 27.07.2022
Kesäkausi alkaa viikolla 26 ja kestää viikkoon 30 saakka.

Syksy 2022

Kevätkauden info ja lukujärjestys

 • Kevätkausi alkaa viikolla 04 (24.01.2022) ja päättyy viikolla 20 (22.05.2022)
 • Harjoitukset alkavat Tampereen Parkour Akatemialla (Aarikkalankatu 24) ja ja siirtyvät ulos viikolla 17.
  Tarkat ulkoharjoittelupaikat löydät ulkoharjoittelu sivulta.
 • Lauantain ja sunnuntain ryhmät harjoittelevat koko kauden sisällä.
 • Lisätietoja sähköpostilla tampere@parkourakatemia.fi
 • Loma-ajat:
  Talviloma 28.02. – 06.03.2022
  Pääsiäinen 14.04. – 18.04.2022
  Vappu 01.05.2022
Lukujärjestys kevät 2021
Pikkuapinat
Pikkuapinoiden (4-6v) tunneilla harjoitellaan monipuolisesti erilaisia liikuntataitoja parkour ympäristössä. Oppilaat tutustuvat erilaisiin perusliikemalleihin kuten kiipeämiseen, hyppäämiseen ja pyörimiseen. Harjoittelu on leikinomaista ja oppilaita kannustavaa. Tunneilla tehdään aina alkulämmittelyleikki ja kehonhallintaa harjoittavia liikkeitä. Ennakkotaitoja ei tarvita.

 

Perheet
Perheparkour on tarkoitettu 3-8-vuotiaille lapsille ja heidän huoltajilleen. Ryhmässä lapsi ja aikuinen pääsevät liikkumaan, leikkimään ja pitämään hauskaa yhdessä. Samalla lapsille opetetaan liikkumisen sekä parkourin perustaitoja, ja aikuiset pääsevät kuntoilemaan makunsa mukaan. Harjoitukset koostuvat leikinomaisista alkulämmittelyistä ja esteradoista, joita lapset pääsevät tekemään yhdessä vanhempiensa kanssa. Hintaan sisältyy yksi aikuinen ja yksi lapsi.

 

Lapset
Lasten ryhmät keskittyvät omien fyysisten mahdollisuuksien löytämiseen ja parkourin perustekniikoiden opetteluun mm. leikkien ja pelien avulla. Ryhmissä korostuu liikkumisen luovuus ja oman liikkumistavan etsiminen. Samalla opitaan parkourin henkeen kuuluvaa kannustamista ja tasa-arvoa.

Tampereen Parkour Akatemian lasten ryhmät on suunnattu 7-12 -vuotiaille ja ne jakautuvat kahteen ikäryhmään: 7-9 -vuotiaat sekä 9-12 -vuotiaiden jatkoryhmään.

 

Nuoret
Parkour Akatemian nuorten ryhmät on tarkoitettu 10-15 -vuotiaille. Nuorten ryhmät keskittyvät parkourin perustekniikoiden lisäksi turvallisen, vastuullisen ja ympäristöä kunnioittavan harrastamisen opetteluun. Edistyneempiä tekniikoita ja lihaskuntoharjoituksia tehdään kunkin ryhmän tason mukaan. Ryhmissä opitaan myös liikkumisen luovuutta ja kannustetaan oman liikkumistavan kehittämiseen.

 

Aikuiset
Ryhmä on tarkoitettu ensisijaisesti yli 15-vuotiaille. Ryhmässä harjoitellaan parkourin perustaitoja jokaisen oman tason mukaan. Harjoituksissa tulevat tutuksi niin parkourin luova liikkuminen, leikinomainen lähestymistapa harjoitteluun kuin vastuullinen ja kannustava ajattelutapakin. Muutaman tunnin jälkeen kaupunkikuva on taatusti paljon mielenkiintoisempi! Tunnilla tutustutaan lisäksi parkouria tukevien ominaisuuksien, kuten lihaskunnon harjoitteluun. Ryhmä antaa valmiudet määrätietoiseen omatoimiseen harjoitteluun.

 

Jatkoryhmät
Jatkoryhmät ovat tarkoitettu niille, jotka ovat harrastaneet jo pidemmän aikaa tai kokevat perusryhmien harjoitukset liian helpoiksi. Ryhmissä syvennytään entisestään parkourin tekniikoihin ja etsitään oman liikkumisen rajoja. Tunneilla itseohjautuvuus korostuu lajin hengen mukaisesti ja ohjaajavetoisen toiminnan lisäksi ryhmissä jamitellaan paljon eli harjoittelu on vapaampaa, joka kannustaa luovaan sekä omatoimiseen ympäristön tutkimiseen.