Ilmoittaudu kevään ja kesän viikkotunneille ja leireille!

Ilmoittautuminen SYKSYN 2022 tunneille käynnistyy tällä sivulla 2.5. klo 12.

Syksyn 2022 ryhmien ilmoittautumisen alkamiseen aikaa jäljellä:

Päivä(t)

:

H(s)

:

Minuutti(a)

:

Second(s)

 

Kesäkausi 2022:

Ulkoryhmät Suvelan parkourpuistossa

Kevätkausi 2022 Keran harjoitussalilla

Lasten leirit

Tutustu myös aikuisten vapaavuoroihin ja tule mukaan treenaamaan salillemme

Toimitusehtomme voit lukea täältä.

Espoo lukujärjestys k2022
Naperot 4-6v.

4 – 6 vuotiaiden tunneilla harjoitellaan monipuolisesti erilaisia liikuntataitoja parkour- ja sirkusympäristössä. Oppilaat tutustuvat erilaisiin perusliikemalleihin kuten kiipeämiseen, hyppäämiseen ja pyörimiseen. Harjoittelu on leikinomaista ja oppilaita kannustavaa. Tunneilla tehdään aina alkulämmittelyleikki ja kehonhallintaa harjoittavia liikkeitä. Ennakkotaitoja ei tarvita.

Parkour - Lapset 7-12v.

Parkour Akatemian lasten ryhmät on tarkoitettu 7-12 -vuotiaille, ja ne jakautuvat kahteen ikäryhmään: 7-9 -vuotiaat sekä 10-12 -vuotiaat. Lasten ryhmät keskittyvät omien fyysisten mahdollisuuksien löytämiseen ja parkourin perustekniikoiden opetteluun mm. leikkien ja pelien avulla. Ryhmissä korostuu liikkumisen luovuus ja jokaisen omaa liikettä arvostetaan. Samalla opitaan parkourin henkeen kuuluvaa kannustamista ja tasa-arvoa.

Parkour - Nuoret 13-17v.

Parkour Akatemian nuorten ryhmät on tarkoitettu 13-17 -vuotiaille. Nuorten ryhmät keskittyvät parkourin perustekniikoihin ja turvallisen ja vastuullisen harastamisen opetteluun. Edistyneempiä tekniikoita ja lihaskuntoharjoituksia tehdään kunkin ryhmän tason mukaan. Ryhmissä opitaan myös liikkumisen luovuutta ja kannustetaan oman liikkumistavan kehittämiseen.

Akro ja Sirkus - Lapset 7-12v.

Sirkus- ja akrobatiatunneilla harjoitellaan monipuolisesti erilaisia akrobatialiikkeitä ja sirkustaitoja, kuten erilaisia kärrynpyöriä, käsinseisonta-asentoja ja kuperkeikkoja. Harjoituksia helpotetaan tai vaikeutetaan tarpeen mukaan. Tunneilla tehdään lisäksi alkulämmittely ja voima- ja liikkuvuusharjoituksia. Ennakkotaitoja ei tarvita.

Perheryhmät (aikuinen + 4-6v.)

Perheryhmä on tarkoitettu 4-6 -vuotiaille lapsille ja heidän vanhemmilleen. Ryhmässä vanhempi ja lapsi pääsevät liikkumaan, leikkimään ja pitämään hauskaa yhdessä. Samalla lapsille opetetaan liikkumisen ja parkourin perustaitoja ja vanhemmat pääsevät kuntoilemaan makunsa mukaan. Harjoitukset koostuvat leikinomaisista alkulämmittelyistä ja esteradoista, joita lapset tekevät yhdessä vanhempiensa kanssa.  Kurssimaksun hintaan sisältyy yksi aikuinen ja yksi lapsi. 

Parkour - Aikuiset yli (16v.)

Ryhmä on tarkoitettu ensisijaisesti aikuisille (yli 16 v). Ryhmässä opetellaan parkourin perustaitoja, mutta myös edistyneempiä tekniikoita harjoitellaan jokaisen oman tason mukaan. Ryhmässä tulevat tutuksi niin parkourin luova liikkuminen, leikinomainen lähestymistapa harjoitteluun kuin vastuullinen ja kannustava ajattelutapakin. Lisäksi tutustutaan hieman parkouria tukevien ominaisuuksien, kuten lihaskunnon harjoitteluun. Ryhmä antaa valmiudet määrätietoiseen omatoimiseen harjoitteluun.

Käsinseisonta - Aikuiset (yli 16v.)

Käsinseisontatunnilla tehdään erilaisia harjoituksia, jotka parantavat käsinseisontaan nousuja, käsinseisonta-asentoa, kestävyyttä ja tasapainoilua. Harjoittelemme erikseen myös turvallista poistumista ja kaatumista käsinseisonnasta. Tunnilla tehdään alkulämmittely ja käsinseisontaa edistäviä liikkuvuus- ja voimaharjoituksia, työskennellään pareittain ja käytetään apuvälineitä. Kurssilla on avoin taso ja harjoituksia helpotetaan tai vaikeutetaan tarpeen mukaan. Ennakkotaitona kurssille tultaessa on ainoastaan oman vartalon painon kannattelu käsien varassa (esim. etunojapunnerrus).

Pariakrobatian perustaso - Aikuiset (yli 16v.)

Pariakrobatian perustason tunneilla harjoitellaan monipuolisesti erilaisia parin tai ryhmän kanssa tehtäviä nostoja, tasapainoliikkeitä ja akrobaattisia temppuja. Tunneilla tehdään aina alkulämmittely ja voima- ja liikkuvuusharjoituksia. Perustason ryhmään ryhmään ovat tervetulleita kaikki taitotasosta riippumatta. Lajin opettelu aloitetaan tarvittaessa perusteista. Tunneille tulijoilla olisi hyvä olla jotain kokemusta perustason lattia-akrobatiasta, akrojoogasta tai vastaavasta kehonhallintaa vaativasta lajista tai sitä kannattaa hankkia pariakrobatian tueksi esimerkiksi sirkus- tai lattia-akrobatia tunneilta.

Espoon ja Vallilan harjoitussaleilla on myös viikoittaisia vapaavuoroja. Vapaisiin harjoituksiin osallistumisesta Parkour Akatemia perii nimellisen osallistumismaksun. Lisää tietoa vapaavuoroihin liittyen täällä.

Pariakrobatian edistyneet taso - Aikuiset (yli 16v.)

Pariakrobatian jatkotunnilla harjoitellaan monipuolisesti erilaisia parin kanssa tehtäviä nostoja, tasapainoliikkeitä ja akrobaattisia temppuja. Yhä useampia temppuja harjoitellaan myös korkealla basen seistessä. Painopiste tunneilla on tempoissa, heitoissa ja icarianissa, jossa keskitytään kierteisiin ja volttien harjoittelemiseen. Tunneilla tehdään aina alkulämmittely sekä voima- ja liikkuvuusharjoituksia. Myös ryhmän toiveet ja tavoitteet huomioidaan kauden aikana.

Jatkotunnille tulijoilla kannattaa olla vahva lajitausta joko pariakrobatiasta tai akrojoogasta sekä tyypillisimmät lattia-akrobatiataidot hallussa. Osaat kärrynpyörän, käsinseisonnan (pienellä tuella) ja kuperkeikat ovat helppoja. Basen kanssa matala h2h sujuu 5 sekuntia, harteillaseisonta ja jotkin nostot kuten korkea lentokone (high bird) ovat tuttuja. Suosittelemme ilmoittautumaan parin kanssa vaikka välillä tunneilla pareja vaihdellaankin.