Ohjaajat

Jyväskylän Parkour Akatemian ja Sirkuskoulun ohjaajat

Kuten hienoimmissa teelajikkeissa kerätään vain parhaimmat lehdet, niin myös me valitsemme ohjaajamme. Tämän jälkeen ohjaajamme rullataan ja hapetetaan (joissain tapauksissa fermentoidaan) ohjaajakoulutuksissa. Sitten tarvitsee vain lisätä lämmin vesi, eli innokkaat oppilaat, ja antaa ohjaajiemme taitojen diffusoitua oppilaisiin. Ai jai – ai jai!
Perttu Pihlaja

Perttu Pihlaja

Yleispääapumies

Perttu Pihlaja vastaa Akatemian ja parkour-ohjauksen kehittämisestä, toisin sanoen hän nauttii tittelistä kehityspäällikkö. Kehittymisen lisäksi hän opettaa ja esiintyy meillä ja muualla.
Jaakko Junttila

Jaakko Junttila

ADAPT Level 2 parkour-ohjaaja

Liekki-Jaska on parkourin myöhäisherännyt, mutta kokenut liikkuja ja ohjaaja lukuisista muista yhteyksistä. Liekki-Jaska vastaa parkour- ja sirkussali Tantereen kehittämisestä.

Jaakko ohjaa parkouria kaiken ikäisille.

Mikko "Hattu" Kervinen

Mikko "Hattu" Kervinen

ADAPT Level 2 parkour-ohjaaja, parkourin opetuksen laatuvastaava

Mikko Kervinen. Hän on täällä! Hän tekee Le Parkouria eikä pysähdy yhtään koskaan. Hän parkouraa herkästi ja ihan katkeamattomalla flowlla. Hattu on kunnostautunut myös kiinalaisessa tolpassa pyörimisessä ja käsinseisonnassa.

Hattu vetää parkouria kaikenikäisille ja tasoisille sekä käsilläseisontaa. Tämän lisäksi hän vastaa toimiston puhelimeen ja sähköpostiin.

Tiia Buckman

Tiia Buckman

ADAPT Level 2 parkour-ohjaaja

Tiia on ohjaajien pituusjärjestyksessä se ensimmäinen! Hän karkasi sirkukseen vuonna 2011, sittemmin opiskellut liikunnanohjaajaksi, tykkää kiipeillä ja roikkua aika lailla missä vaan. Tiian päälaji on ilma-akrobatia.

Tiia ohjaa ihan kaikkea ihan kaikille! Parkouria, sirkusta, lattia-akrobatiaa, ilma-akrobatiaa, huuhhuh!

Henri Rahikainen

Henri Rahikainen

Henri Rahikainen on Duo Voimaeläimen toinen puolikas ja Tantereen leikkimaisteri. Henrin pää pursuaa kummallisia ideoita, joista hämmentävän suuri osa on toimivia! Hän taitaa jongleeraamisen jalon taidon, eikä välitä onko heiteltävä väline tulessa vai ei.

Henri harjoittelee myös ahkerasti pari- ja lattia-akrobatiaa, joita hän ohjaa vieläkin ahkerammin. Näiden lisäksi Henrin voi tavata ohjaamasta sirkusta ja parkouria. Toisin sanoen kaikkea kaikille! Ihmeellistä!

Minja Kuitunen

Minja Kuitunen

Minja napattiin Tantereen ohjaajakaartiin harrastajien riveistä. Hän hurahti sirkuksen maailmaan aikaisempien harrastustensa joukkuevoimistelun ja tankotanssin kautta. Tukiharrastus veikin lopulta kokonaan mukaansa!

Minja harjoittelee lattia-, ilma- ja pariakrobatiaa, joista hän ohjaa lattia-akrobatiaa.

Veera Merikoski

Veera Merikoski

Veera on sirkusohjaaja ja -esiintyjä, joka tykkää temppuilla kaikenlaista kaiken ikäisten kanssa. Veera aloitti sirkusharrastuksen 2011 ja pian alkoikin jo esiintymään toisen (silloisen) aloittelijan, Henrin, kanssa Duo Voimaeläimenä. Voimaeläin esiintyy nykyäänkin yhdistellen eri sirkuksen lajeja, joista suosikkeja ovat tulenpyöritys, pariakrobatia ja jongleeraus.

Veeran ohjausura alkoi 2012 syksyllä ja nykyään häneen törmää lasten, perheiden ja aikuisten sirkustunneilla, sekä lattia- ja pariakrobatiatunneilla.

Lotta Rautakorpi

Lotta Rautakorpi

Monitaiteellinen möyrintämaisteri Rotta viihtyy parhaiten väärinpäin ja roikkuen. Mieluisimmat lajit ovat ilma-akrobatia, kiinalainen tolppa, pariakrobatia, käsinseisonta, sirkustaide, improvisaatioteatteri, puussakiipeily, möyrintä… Lotan erityisalaa ovat sosiaalinen sirkus, lajien yhdistäminen ja rajojen venyttäminen.

Lotta on jyväskyläläisen sirkustoiminnan pioneereja. Hän päätyi sirkukseen teatterin kautta, ja oli yksi progesirkusryhmä Company Uusi Maailman perustajista.

Atte Niittykangas

Atte Niittykangas

Atte pöllähti pariimme Rovaniemeltä eräs kaunis päivä ja vajaa vuosi tästä Atte olikin jo tärkeä osa Tantereen toimiston ydintä.

Atte, joka tunnetaan myös Sirkusfysiona on koulutukseltaan fysioterapeutti, mutta akrobaattisen koulutuksen hän saanut Jyväskylän capoeira-piireistä ja Rovaniemen sirkuskoulu Taika-ajalta.

Aten voi löytää ohjaamasta käsilläseisontaa, lattia- ja trampoliiiniakrobatiaa, sirkusta sekä perhe- ja pikkuapinaryhmiä. Hän on myös vastuussa Tantereen lukujärjestyksestä, oo!

Panu "Panda" Ilén

Panu "Panda" Ilén

Panda on legendaarisen jyväskyläläisen UG-parkour-klaanin Ducktrion jäsen. Parkourin lisäksi Panda harrastaa tanssia, teatteria sekä kiinalaista tolppaa ja onkin luontainen esiintyjä. Panda on myös kunnostautunut parkour-matkailijana ja hän on harva se kuukausi jossain ulkomailla terottamassa taitojaan.

Panda ohjaa parkouria pääasiassa kouluikäisille ja aikuisille.

Pinja Mikkonen

Pinja Mikkonen

Moikka! Pinja täällä! Liityin Tantereen ohjuskaartiin kesällä 2016 ja ohjaan pääosin lattia-akroa.

Sirkuksen pariin päädyin muutama vuosi sitten kaverin suostuteltua kokeilemaan pariakrotunnille. Tanterella mut löytää usein joko pää alaspäin tai muiden nosteltavana, ja joskus trampalta.

Vili Keinänen

Vili Keinänen

Vili aloitti parkourin vuonna 2010 parkourleirin innoittamana. Leirien ja viikkotuntien ahjossa terästyttyään hän nousi lopulta osaksi ohjaajakaartiamme. Useimmiten Vilin löytää Tantereelta tasapainohaasteiden parista tai roikkumasta miloin mistäkin. Parkourin ohella Vilin aika kuluu muun muassa musiikin, kirjallisuuden ja partion parissa.

Vili ohjaa lasten parkour-ryhmiä.

Joonas "Jönkkö" Purastie

Joonas "Jönkkö" Purastie

Joistain sanotaan, että “on se jokapaikan höylä”, toiset on sitä oikeasti. Valokuvaaja, superparkouraaja, sirkustaiteilija ja ennen kaikkea huippuohjaaja monessa lajissa <3 Ja hirmu mukava, vaikkei kuvasta uskoisi.
Mauri Hase

Mauri Hase

Mauri on Parkour Akatemian kasvatteja. Kun pitkäaikaiselle harrastajalle oli tullut tarpeeksi ikää ja intoa, nappasimme Maurin välittömästi ohjaajakaartiimme.

Mauri suhtautuu parkouriin ja sen ohjaamiseen intohimoisesti. Hän ohjaa pääasiassa lasten parkour-ryhmiä.

Oskar Mustonen

Oskar Mustonen

Oskar on aikanaan ponnistanut meidän tunneilta ohjaajaksi. Onnistuneesti taivalletun ohjaajapolun hedelmiä. Juuso Välimaan protegé.

Tarina kertoo, että Oskar pystyy vetämään parkouria niin hyvin, että herkimmät katsojat herkistyvät kyyneliin. Tarina ei kerro, onko tämä tarina totta.

Vetää pääasiassa lasten parkouria.

Harri Kykkänen

Harri Kykkänen

Se on Kykkäs Harri kun on reenannut pesueineen Parkour Akatemialla koko sen olemassaolon ajan, ja on viimein saatu ylipuhuttua myös ohjaamaan. Suosittelemme. Nähty myös hitsaamassa levypainotelineitä.
Into Kaariniemi

Into Kaariniemi

Ahkeran harjoittelun lisäksi Into apuohjaa parkour-ryhmissä. Osaa mm. hymyillä erinomaisesti.
Hulda Väisänen

Hulda Väisänen

Pidetty pikkuapina- ja ilmataiteiluohjaajamme: Hulda!
Niilo Tuomaala

Niilo Tuomaala

Kolmannen sukupolven ohjaaja The new Ducks, eikun Nameless tiimistä. Pitkään parkourannut nuorimies löytyy apuohjaamasta useista ryhmistä hymyssä suin!
Antti "Älä Vastaa" Vuoriainen

Antti "Älä Vastaa" Vuoriainen

Älä Vastaalla on monien vuosien harjoittelu- ja ohjauskokemus parkourissa. Tämä opettajaksi opiskeleva nuori mies hallitsee parkour-opetustilanteet vaikka silmät kiinni ja ilman käsiä. Hän on pidempi ja hauskempi versio Katumestarista. ÄV on myös kokenut breikkaaja!
Severi "Seppo" Kalaja

Severi "Seppo" Kalaja

Osa-aikaa vuodesta meillä käy sellainen tuuri, että intiaanielämää viettävä tuhlaajapoika superparkouraaja Severi on antamassa henkisen panoksensa ja hurjat hyppynsä ilahduttamaan meidän arkeamme. Katsokaa kun se menee, kuunnelkaa kun se ohjaa!
Mesku Lammi

Mesku Lammi

Ristimänimeltään Mesi-Maaria, Mesku halaili tiensä ohjaajakaartiimme akrojoogan kautta ja meidän sydämiin – aaaww.

Silloin kun Mesku ei pyörittele ihmisiä jalkojensa yllä hän on mukana Jyväskylän improvisaatioteatteritoiminnassa.

Veikko Knuutila

Veikko Knuutila

Helsingin lahja parkourmaailmalle. Oulunkylän gästä on saatu Jyväskylään kehittymään entistä paremmaksi. Veikon pitkällinen ohjauskokemus on mahtava lisä Jyväskylän Parkour Akatemian ohjaus- ja esiintyjäriveihin.
Jouni Kaikkonen

Jouni Kaikkonen

Kynäniskan Jouni on vapaavuorojen ja liikuntapeuhulan perustuskivi. Saa kysyä myös voimailusta.
Konsta Hänninen

Konsta Hänninen

Meidän vapaavuorojen peruskalliomme. Voit kysyä mitä vain!
Jukka Raimovaara

Jukka Raimovaara

Meidän Jukka. Suomen ihanin acroyouga ja muutenkin pohja on saatu pohjoisesta takaisin ja vieläpä ohjaamaan!
Riikka Mustanoja

Riikka Mustanoja

Riikka napattiin Tantereen ohjaajakaartiin harrastajien joukosta Jyväskylän Sirkuskoulun alkuaikoina.

Riikan päälaji on ilma-akrobatia, jota hän alkoi harrastamaan heti, kun Sirkuskoulu aloitti toimintansa.

Hänet voi löytää ohjaamasta ilma-akrobatiaa, pikkuapinoita ja perheparkouria.

Sanni Kaipainen

Sanni Kaipainen

Sanni on harrastanut pariakrobatiaa vajaat kaksi vuotta. Tähän maailmaan hän sukelsi ensi kertaa kaverin kautta. Sanni jäi koukkuun ensisukelluksella.

Sannin päälaji on siis pariakrobatia, mutta hänet voi bongata myös akrojoogan puolelta.

Marianne Leppä

Marianne Leppä

Marianne on Tantereen oma joogaekspertti. Hän aloitti joogan 2007 saadakseni helpotusta kipeytyneeseen selkäänsä. Lajin hyvää tekevistä vaikutuksista vakuuttuneena Marianne opiskeli hatha jooga -opettajaksi 2010 sekä ilmajooga-ohjaajaksi 2014.

”Elämän löytöretkeilijänä päädyin sirkuksen ja parkourin pariin nykysirkus-proggiksen myötä 2012, siitä asti lajit ovat olleet osa elämääni. Lähinnä sydäntäni on ilma-akrobatia.”

Mika "Katumestari" Vuoriainen

Mika "Katumestari" Vuoriainen

Ihan todella harvalla parkouraajalla on yhtä cool parkour-nimi kuin Katumestarilla eli Mika Vuoriaisella. Katumestarin rauhallinen ja vakuuttava olemus on edukseen niin ohjatessa kuin esiintyessäkin. Katumestari on liikuntabiologi ja yksi Harjoitusohjelmapalvelu Athletican valmentajista.
Henri "Hirviö" Hänninen

Henri "Hirviö" Hänninen

Hirviö eksyi parkourin pariin vuonna 2009 ja siitä pari vuotta myöhemmin sirkukseen. Nörtimmän tason kiinnostus liikuntaan ja kehon toimintaan ajoi Hirviön liikuntabiologian pariin, ja sillä tiellä ollaan edelleen.

Hirviö harjoittelee ja ohjaa ilma-akrobatiaa, lattia-akrobatiaa ja parkouria. Häneen voi törmätä myös kunto- ja liikkuvuusryhmissä jakamassa loputonta tietouttaan.

Hän on myös Harjoitusohjelmapalvelu Athletican valmentaja.

Suvi Ekroos

Suvi Ekroos

Meidän ikioma Suvi. Suvia et näe ohjaamassa, treenamassa kyllä. Suvi vastaa sujuvasti puhelimeen, jos tiedustelet tilausohjausta, tai vaikkapa esitystä tapahtumaasi. Supertuottaja!