Ryhmät

Vallilan syksyn ennakkovaraajan etu -35 € voimassa 31.5. klo 12 saakka!

Syyskausi 2024

Kauden info

Aikataulu
– Kausi alkaa viikolla 34 (19.-25.8.2024)
– Kausi päättyy viikolla 50 (9.-15.12.2024)​
– Kauteen sisältyy 16 harjoituskertaa

Lomapäivät
– Syyslomaviikko vko 42 (14.- 20.10.)
– Pyhäinpäivä 2.11.
– Itsenäisyyspäivä 6.12.

Missä harjoitellaan?
– Kaikki parkourryhmät (paitsi Parkour & Voltit- ryhmä ja Perheiden Parkour & Temput-ryhmä) aloittavat kauden ulkona
– Parkourryhmät siirtyvät sisälle Vallilan salille viikosta 40 (30.9.-6.10.) eteenpäin
– Sirkusryhmät (myös Parkour & Voltit -ryhmä ja Perhe parkour & temput-ryhmä) harjoittelevat koko kauden sisällä Vallilan toimipisteellä

Ulkoharjoittelu
– Ulkokauden parkourspotit ovat vaihtuvat:
– Viikot 34 , 35 ja 36 (19.8.- 8.9.2024) järjestetään Hakaniemen Näkinpuistossa
– Viikot 37, 38 ja 39 (9.9.-29.9.2024) järjestetään Pasilan parkourpuistossa
– Ulkoharjoittelusta voit lukea lisää täältä!

Korvaukset
– Pyhäpäivien korvaustunnit järjestetään viikolla 51 syksyn viikkotuntiaikataulujen mukaisesti

Lukujärjestys

Kesäkausi 2024

Kauden info

Aikataulu
– Kausi alkaa viikolla 22 (27.5.-2.6.2024) ja päättyy viikolla 26 (24.-30.6.2024)
– Kesäkauteen sisältyy 5 harjoituskertaa.

Missä treenataan?
– Tunnit järjestetään sisällä Vallilan toimipisteessä osoitteessa Teollisuuskatu 16
– Tarkemmat sisäänkäynnin ohjeet löydät täältä.

Ilmoittautumislinkit

Lukujärjestys

Tietoja harrastajalle

Kurssimaksu

– Kauden hinta on alle kouluikäisille (4-6v.) 245 €, lapsille (7-11v.) 265 € ja aikuisille, nuorille (12-16v.) ja perheille 285 €
– Kausimaksu hoidetaan kahdessa erässä. Ensimmäinen erä maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä ja toinen erä laskutetaan myöhemmin lähettämällä maksulinkki sähköpostitse.
– Pyydämme hoitamaan laskut eräpäivään mennessä.
– Osallistuminen on mahdollista peruuttaa maksutta vielä 5 päivää ensimmäisen tunnin jälkeen ilmoittamalla meille sähköpostitse.

Alennukset

– Alennukset vähennetään kausimaksun toisen erän laskussa, maksa ensimmäinen erä normaalisti ilmoittautuessasi. Valitse ilmoittautumisen yhteydessä alennuksesi alennusanomuskentästä. Jos olet oikeutettu useampaan alennukseen kirjoita se lisätietokenttään.

  • Perheenjäsenalennus -20 €: Toinen osallistuja samasta perheestä maksanut täyden hinnan.
  • Määräalennus -30 €: Sama henkillö ilmoittautuu useampaan ryhmään. Alennus ensimmäisen täysihintaisen ryhmän jälkeisistä ryhmistä.

Vakuutukset ja ohjaajat

– Vallilan ohjatuilla viikkotunneilla ja leireillä osallistujat ovat tapaturmavakuutettuja tuntien ajan.
– Mikäli sinulle käy tunnilla loukkaantuminen, olethan yhteydessä toimistoon sähköpostilla vallila@parkourakatemia.fi
– Viikkotunteja ohjaavat Vallilan Parkour Akatemian asiantuntevat ja koulutetut ohjaajat. Heiltä voitte kysyä mitä vain harrastamiseen liittyen!

Korvaukset ja poissaolot

– Yksittäisissä sairastapauksissa ei tarvitse ilmoittaa, mutta pitkäaikaiset poissaolot kannattaa selvittää laittamalla meille sähköpostia osoitteeseen vallila@parkourakatemia.fi
– Yksittäiset tunnit voit käydä korvaamassa sen missä tahansa ikään sopivassa ryhmässä. Riittää vain, että saavut paikalle ryhmään ja mainitset asiasta ryhmän ohjaajille.
– Pyhäpäivien korvaustunnit järjestetään yleensä kauden virallisen päättymispäivän jälkeen.

Miten löydän salille?

– Vallilan toimipisteen osoite on Teollisuuskatu 16, mutta mikäli ette ole aiemmin käyneet meillä, suosittelemme tarkistamaan kuvallisen sisäänkäynnin ohjeen täältä.
– Meillä ei ole omia autopaikkoja, joten suosittelemme saapumaan paikalle julkisilla. Pysäköintipaikkoja löytyy Vallilan teollisuusalueelta ja Konepajan parkkihallilta.
– Voit lukea tarkemmin tiloistamme lisää täältä.
– Mikäli sinulla on lisäkysymyksiä tiloihin liittyen, niin voit olla yhteydessä toimistoomme vallila@parkourakatemia.fi

Mitä otan tunneille mukaan?

– Parkouriin tarvitset mukaan sisäliikuntavaatteet, sisäkengät ja juomapullon. Ulkotunneille tarvitset mukaan ulkovaatteet.
– Parkour ja voltit -ryhmissä tarvitset mukaan sisäliikuntavaatteet, sisäkengät ja juomapullon. Harjoittelu tapahtuu permannolla sekä parkoursalissa.
– Sirkustunneille tarvitset sisäliikuntavaatteet ja juomapullon. Harjoittelu tapahtuu permannolla, joten kenkiä ei tarvita.
– Ilma-akrobatia tunneilla ei saa pitää rannekkeita, koruja tai kaulaketjuja. Lisäksi vetoketjulliset housut ovat kielletty.

Ryhmäkuvaukset

Naperot Parkour 4-6 v

Naperoiden (4-6v.) tunneilla harjoitellaan monipuolisesti erilaisia liikuntataitoja ja perusliikemalleja, kuten kiipeämistä, hyppäämistä, pyörimistä ja tasapainottelua. Harjoittelu on leikinomaista ja oppilaita kannustavaa. Tunneilla leikitään erilaisia leikkejä ja tehdään kehonhallintaa harjoittavia liikkeitä. Ennakkotaitoja ei tarvita.

Parkour Naperot -ryhmät harjoittelevat pääsääntöisesti parkoursalissa talvikaudella, kun taas alkusyksy ja loppukevät ollaan ulkona muiden parkourryhmien tapaan.

Lapset Parkour 7-11v.

Lasten ryhmät on tarkoitettu 7-11 -vuotiaille. Ryhmissä tärkeää on liikkumisen luovuus ja jokaisen omaa liikettä arvostetaan. Tunneilla etsitään jokaiselle oppilaalle sopivia haasteita ja harjoitteita ohjaajan avulla, minkä lisäksi korostuu pelien ja leikkien kautta oppiminen.

Parkourryhmät keskittyvät omien fyysisten mahdollisuuksien löytämiseen ja parkourin perustekniikoiden opetteluun erilaisissa ympäistöissä. Samalla opitaan parkourin henkeen kuuluvaa kannustamista ja tasa-arvoa. Tunneilla harjoitellaan mm. eri tapoja ylittää ja alittaa esteitä, kiipeämistä, tasapainottelua, hyppäämistä ja hallittuja alastuloja. Lisäksi tehdään paljon erilaisia ratoja ja pelataan pelejä.

Parkour ja voltit -ryhmissä harjoitellaan parkourtekniikoiden ohella myös enemmän akrobatialiikkeitä. Lisäksi nämä ryhmät harjoittelevat koko kauden sisällä, toisin kuin muut parkourryhmät.

Nuoret Parkour 12-15v.
Parkour Akatemian nuorten ryhmät on tarkoitettu 12-15 -vuotiaille. Nuorten ryhmät keskittyvät parkourin perustekniikoihin ja turvallisen ja vastuullisen harrastamisen opetteluun. Tunneilla harjoitellaam mm. erilaisia tapoja ylittää ja alittaa monenlaisia esteitä, heilahduksia tangoilla, hallittuja hyppyjä ja alastuloja sekä ratoja. Edistyneempiä tekniikoita ja lihaskuntoharjoituksia tehdään kunkin ryhmän tason mukaan. Jokaiselle oppilaalle sopivia haasteita ja harjoitteita etsitään sekä ohjaajan avulla että itsenäisesti. Ryhmissä opitaan myös liikkumisen luovuutta ja kannustetaan oman liikkumistavan kehittämiseen.

Parkour ja voltit -ryhmässä harjoitellaan parkourtekniikoiden ohella myös enemmän akrobatialiikkeitä. Lisäksi nämä ryhmät harjoittelevat koko kauden sisällä, toisin kuin muut parkourryhmät.

 

Perheryhmät

Perhetunnit on tarkoitettu 4-6-vuotiaille sekä 7-10-vuotiaille lapsille ja heidän vanhemmilleen. Ryhmässä vanhempi ja lapsi pääsevät liikkumaan, leikkimään ja pitämään hauskaa yhdessä. Samalla lapsille opetetaan liikkumisen perustaitoja ja vanhemmat pääsevät kuntoilemaan makunsa mukaan. Hintaan sisältyy yksi aikuinen ja yksi lapsi. 

Perheparkourryhmissä tehdään erilaisia ratoja joissa ja kokeillaan parkourin perustekniikoita erilaisissa ympäristöissä. Ryhmät harjoittelevat pääsääntöisesti parkoursalissa talvikaudella, kun taas alkusyksy ja loppukevät ollaan ulkona muiden parkourryhmien tapaan.

Perhesirkusryhmissä päästään harjoittelemaan mm. lattia- ja ilma-akrobatiaa sekä tutustumaan erilaisiin sirkusvälineisiin. Ryhmät harjoittelevat pääsääntöisesti sirkussalissa, ja jatkavat sisäharjoituksia koko kauden ajan.

Aikuiset Parkour
Ryhmä on tarkoitettu ensisijaisesti aikuisille (yli 15v). Ryhmässä opetellaan parkourin perustaitoja, mutta myös edistyneempiä tekniikoita harjoitellaan jokaisen oman tason mukaan. Tunneilla harjoitellaam mm. erilaisia tapoja ylittää ja alittaa monenlaisia esteitä, heilahduksia tangoilla, hallittuja hyppyjä ja alastuloja sekä ratoja. Jokaiselle oppilaalle sopivia haasteita ja harjoitteita etsitään sekä ohjaajan avulla että itsenäisesti. Ryhmässä tulevat tutuksi niin parkourin luova liikkuminen, leikinomainen lähestymistapa harjoitteluun kuin vastuullinen ja kannustava ajattelutapakin. Lisäksi tutustutaan hieman parkouria tukevien ominaisuuksien, kuten lihaskunnon harjoitteluun. Ryhmä antaa valmiudet määrätietoiseen omatoimiseen harjoitteluun. Harjoitteet skaalataan sopivaksi jokaisen osallistujan omalle taitotasolle, eikä ennakkotaitoja tarvita.

Aikuiset Lattia-akrobatia

Lattia-akrobatiatunneilla harjoitellaan monipuolisesti akrobatialiikkeitä, kuten erilaisia kärrynpyöriä, käsinseisonta-asentoja, kuperkeikkoja ja myös voltteja. Lattia-akrobatia kehittää kehonhallintaa, tasapainoa, voimaa ja liikkuvuutta. Harjoituksia helpotetaan tai vaikeutetaan tarpeen mukaan, eikä ennakkotaitoja tarvita. Tekniikkaharjoitusten lisäksi tunneilla tehdään aina alkulämmittely ja voima- ja liikkuvuusharjoituksia. Akrobatia ja voltit -ryhmässä painotetaan muita lattia-akrobatiaryhmiä enemmän juuri volttien ja niitä kohti rakentavien harjoitteiden tekemistä.

Napero Sirkus 4-6 v

Naperoiden (4-6v.) tunneilla harjoitellaan monipuolisesti erilaisia liikuntataitoja ja perusliikemalleja, kuten kiipeämistä, hyppäämistä, pyörimistä ja tasapainottelua. Harjoittelu on leikinomaista ja oppilaita kannustavaa. Tunneilla leikitään erilaisia leikkejä ja tehdään kehonhallintaa harjoittavia liikkeitä. Ennakkotaitoja ei tarvita.

Sirkus Naperot – ryhmät harjoittelevat pääsääntöisesti sirkussalissa hyödyntäen sen välineistöä, ja jatkavat sisäharjoituksia koko kauden ajan

Lapset Sirkus 7-11v

Lasten ryhmät on tarkoitettu 7-11 -vuotiaille. Ryhmissä tärkeää on liikkumisen luovuus ja jokaisen omaa liikettä arvostetaan. Tunneilla etsitään jokaiselle oppilaalle sopivia haasteita ja harjoitteita ohjaajan avulla, minkä lisäksi korostuu pelien ja leikkien kautta oppiminen.

Sirkustunneilla lapset pääsevät tutustumaan sirkuksen maailmaan ja oppivat uusia temppuja. Tunneilla tutustutaan monipuolisesti lattia- ja ilma-akrobatiaan sekä erilaisiin sirkusvälineisiin. Ryhmissä harjoitellaan mm. kuperkeikkoja, kärrynpyöriä, trapetsia ja vertikaaliköyttä, ja tuntien sisällössä huomioidaan myös harrastajien omat toiveet. Uusien taitojen oppimisen lisäksi luovuus ja leikkisyys ovat osa harjoittelua.

Lapset ja nuoret ilma-akrobatia ja sirkus

Tunnin pääpaino on ilma-akrobatiassa, mutta tunnilla tutustutaan myös muuhun sirkukseen. Ilma-akrobatiassa kiivetään,roikutaan ja kieputaan erilaisissa katosta roikkuvissa välineissä (köysi, trapetsi ja kangas). Sirkus- ja akrobatiassa harjoitellaan monipuolisesti erilaisia akrobatialiikkeitä ja sirkustaitoja, kuten erilaisia kärrynpyöriä, käsinseisonta-asentoja ja kuperkeikkoja. Tunnilla harjoitellaan myös ilma-akrobatiaa tukevia lattia-harjoitteita ja ilmaisutaitoa.  Tunneilla osallistujat kehittävät luovuutta, voimaa ja kehonhallintaa. Korut ja terävät yksityiskohdat vaatteissa kielletty. Pitkähelmainen ja -hihainen paita, pitkät lahkeet. Ennakkotaitoja ei tarvita.

Parkourin Aktiiviryhmät

Lasten ja nuorten aktiiviryhmät on tarkoitettu jo ennestään parkourin perustaidot hallitseville, hyvää motivaatiota ja ryhmähenkeä osoittaville parkouraajille. Ryhmässä päästään tutustumaan myös parkourin filosofiaan ja treeniperiaatteisiin enemmän sekä annetaan vinkkejä omaan aktiiviseen ja vastuulliseen treenaamiseen.

Aikuiset Käsinseisonta

Käsinseisontatunnilla tehdään erilaisia harjoituksia, jotka parantavat käsinseisontaan nousuja, käsinseisonta-asentoa, kestävyyttä ja tasapainoilua. Harjoittelemme erikseen myös turvallista poistumista ja kaatumista käsinseisonnasta. Tunnilla tehdään alkulämmittely ja käsinseisontaa edistäviä liikkuvuus- ja voimaharjoituksia, työskennellään pareittain ja käytetään apuvälineitä. Kurssilla on avoin taso ja harjoituksia helpotetaan tai vaikeutetaan tarpeen mukaan. Ennakkotaitona kurssille tultaessa on ainoastaan oman vartalon painon kannattelu käsien varassa (esim. etunojapunnerrus).

Aikuiset Pariakrobatia

Pariakrobatiatunneilla harjoitellaan monipuolisesti erilaisia parin tai ryhmän kanssa tehtäviä nostoja, tasapainoliikkeitä ja akrobaattisia temppuja. Tunneilla tehdään aina alkulämmittely ja voima- ja liikkuvuusharjoituksia. Tunnille voi tulla yksin tai parin kanssa, ellei ryhmäkohtaisessa kuvauksessa toisin tarkenneta.

Seuraa meitä myös somessa!