Opetus­ryhmät

Kevätkauden 2023 ilmoittautuminen on nyt auki!
Ennakkovaraajan etu -20€ voimassa 4.12 klo 23:59 saakka

KEVÄTKAUSI 2023

 • Kausi alkaa viikolla 4 (23.-29.1.2023) ja päättyy viikolla 20 (15.-21.5.2023) ja siihen sisältyy 16 harjoituskertaa
 • Talvilomalla viikolla 8 (20.-26.2.), pääsiäisenä (7.4. ja 9.-10.4.), vappuna 1.5. ja helatorstaina 18.5. ei ole harjoituksia (pyhäpäivien korvauksista ilmoitetaan lähempänä)
 • Sirkusryhmät (myös parkour & voltit -ryhmät) harjoittelevat koko kauden sisällä Vallilan toimipisteellä
 • Parkourryhmät siirtyvät ULOS ti 11.4. (vko 15) eteenpäin
 • Kaikki parkour-ryhmät aloittavat syyskauden ulkona. Ulkokauden parkourspotit ovat vaihtuvat:
 • Ulkoharjoittelusta voit lukea lisää täältä

SYYSKAUSI 2022

 • Kausi alkaa viikolla 34 (22.-28.8.2022) ja päättyy viikolla 49 (5.-11.12.2022) ja siihen sisältyy 15 harjoituskertaa
 • Syyslomalla (17.10-23.10.), pyhäinpäivänä 5.11. ja itsenäisyyspäivänä 6.12. ei ole harjoituksia (pyhäpäivien korvauksista ilmoitetaan lähempänä)
 • Sirkusryhmät (myös parkour & voltit -ryhmät) harjoittelevat koko kauden sisällä Vallilan toimipisteellä
 • Kaikki parkour-ryhmät aloittavat syyskauden ulkona. Ulkokauden parkourspotit ovat vaihtuvat:
 • Parkour-ryhmät siirtyvät sisälle Vallilan toimipisteelle viikosta 40 (3.10.) eteenpäin
 • Ulkoharjoittelusta voit lukea lisää täältä

Mikäli haluat vielä mukaan syyskaudelle 2022, olethan yhteydessä toimistoomme vallila@parkourakatemia.fi

Ryhmäkuvaukset

Naperot Parkour 4-6 v

Naperoiden (4-6v.) tunneilla harjoitellaan monipuolisesti erilaisia liikuntataitoja ja perusliikemalleja, kuten kiipeämistä, hyppäämistä, pyörimistä ja tasapainottelua. Harjoittelu on leikinomaista ja oppilaita kannustavaa. Tunneilla leikitään erilaisia leikkejä ja tehdään kehonhallintaa harjoittavia liikkeitä. Ennakkotaitoja ei tarvita.

Parkour Naperot -ryhmät harjoittelevat pääsääntöisesti parkoursalissa talvikaudella, kun taas alkusyksy ja loppukevät ollaan ulkona muiden parkourryhmien tapaan.

Lapset Parkour 7-11v.

Lasten ryhmät on tarkoitettu 7-11 -vuotiaille. Ryhmissä tärkeää on liikkumisen luovuus ja jokaisen omaa liikettä arvostetaan. Tunneilla etsitään jokaiselle oppilaalle sopivia haasteita ja harjoitteita ohjaajan avulla, minkä lisäksi korostuu pelien ja leikkien kautta oppiminen.

Parkourryhmät keskittyvät omien fyysisten mahdollisuuksien löytämiseen ja parkourin perustekniikoiden opetteluun erilaisissa ympäistöissä. Samalla opitaan parkourin henkeen kuuluvaa kannustamista ja tasa-arvoa. Tunneilla harjoitellaan mm. eri tapoja ylittää ja alittaa esteitä, kiipeämistä, tasapainottelua, hyppäämistä ja hallittuja alastuloja. Lisäksi tehdään paljon erilaisia ratoja ja pelataan pelejä.

Parkour ja voltit -ryhmissä harjoitellaan parkourtekniikoiden ohella myös enemmän akrobatialiikkeitä. Lisäksi nämä ryhmät harjoittelevat koko kauden sisällä, toisin kuin muut parkourryhmät.

Nuoret Parkour 12-15v.
Parkour Akatemian nuorten ryhmät on tarkoitettu 12-15 -vuotiaille. Nuorten ryhmät keskittyvät parkourin perustekniikoihin ja turvallisen ja vastuullisen harrastamisen opetteluun. Tunneilla harjoitellaam mm. erilaisia tapoja ylittää ja alittaa monenlaisia esteitä, heilahduksia tangoilla, hallittuja hyppyjä ja alastuloja sekä ratoja. Edistyneempiä tekniikoita ja lihaskuntoharjoituksia tehdään kunkin ryhmän tason mukaan. Jokaiselle oppilaalle sopivia haasteita ja harjoitteita etsitään sekä ohjaajan avulla että itsenäisesti. Ryhmissä opitaan myös liikkumisen luovuutta ja kannustetaan oman liikkumistavan kehittämiseen.

Parkour ja voltit -ryhmässä harjoitellaan parkourtekniikoiden ohella myös enemmän akrobatialiikkeitä. Lisäksi nämä ryhmät harjoittelevat koko kauden sisällä, toisin kuin muut parkourryhmät.

Perheet (aikuinen + 4-6v.)

Perhetunnit on tarkoitettu 4-6-vuotiaille lapsille ja heidän vanhemmilleen. Ryhmässä vanhempi ja lapsi pääsevät liikkumaan, leikkimään ja pitämään hauskaa yhdessä. Samalla lapsille opetetaan liikkumisen perustaitoja ja vanhemmat pääsevät kuntoilemaan makunsa mukaan. Hintaan sisältyy yksi aikuinen ja yksi lapsi. 

Perheparkourryhmissä tehdään erilaisia ratoja joissa ja kokeillaan parkourin perustekniikoita erilaisissa ympäristöissä. Ryhmät harjoittelevat pääsääntöisesti parkoursalissa talvikaudella, kun taas alkusyksy ja loppukevät ollaan ulkona muiden parkourryhmien tapaan.

Perhesirkusryhmissä päästään harjoittelemaan mm. lattia- ja ilma-akrobatiaa sekä tutustumaan erilaisiin sirkusvälineisiin. Ryhmät harjoittelevat pääsääntöisesti sirkussalissa, ja jatkavat sisäharjoituksia koko kauden ajan.

Aikuiset Parkour
Ryhmä on tarkoitettu ensisijaisesti aikuisille (yli 15v). Ryhmässä opetellaan parkourin perustaitoja, mutta myös edistyneempiä tekniikoita harjoitellaan jokaisen oman tason mukaan. Tunneilla harjoitellaam mm. erilaisia tapoja ylittää ja alittaa monenlaisia esteitä, heilahduksia tangoilla, hallittuja hyppyjä ja alastuloja sekä ratoja. Jokaiselle oppilaalle sopivia haasteita ja harjoitteita etsitään sekä ohjaajan avulla että itsenäisesti. Ryhmässä tulevat tutuksi niin parkourin luova liikkuminen, leikinomainen lähestymistapa harjoitteluun kuin vastuullinen ja kannustava ajattelutapakin. Lisäksi tutustutaan hieman parkouria tukevien ominaisuuksien, kuten lihaskunnon harjoitteluun. Ryhmä antaa valmiudet määrätietoiseen omatoimiseen harjoitteluun. Harjoitteet skaalataan sopivaksi jokaisen osallistujan omalle taitotasolle, eikä ennakkotaitoja tarvita.

Aikuiset Lattia-akrobatia

Lattia-akrobatiatunneilla harjoitellaan monipuolisesti akrobatialiikkeitä, kuten erilaisia kärrynpyöriä, käsinseisonta-asentoja, kuperkeikkoja ja myös voltteja. Lattia-akrobatia kehittää kehonhallintaa, tasapainoa, voimaa ja liikkuvuutta. Harjoituksia helpotetaan tai vaikeutetaan tarpeen mukaan, eikä ennakkotaitoja tarvita. Tekniikkaharjoitusten lisäksi tunneilla tehdään aina alkulämmittely ja voima- ja liikkuvuusharjoituksia. Akrobatia ja voltit -ryhmässä painotetaan muita lattia-akrobatiaryhmiä enemmän juuri volttien ja niitä kohti rakentavien harjoitteiden tekemistä.

Napero Sirkus 4-6 v

Naperoiden (4-6v.) tunneilla harjoitellaan monipuolisesti erilaisia liikuntataitoja ja perusliikemalleja, kuten kiipeämistä, hyppäämistä, pyörimistä ja tasapainottelua. Harjoittelu on leikinomaista ja oppilaita kannustavaa. Tunneilla leikitään erilaisia leikkejä ja tehdään kehonhallintaa harjoittavia liikkeitä. Ennakkotaitoja ei tarvita.

Sirkus Naperot – ryhmät harjoittelevat pääsääntöisesti sirkussalissa hyödyntäen sen välineistöä, ja jatkavat sisäharjoituksia koko kauden ajan.

Lapset Sirkus 7-11v

Lasten ryhmät on tarkoitettu 7-11 -vuotiaille. Ryhmissä tärkeää on liikkumisen luovuus ja jokaisen omaa liikettä arvostetaan. Tunneilla etsitään jokaiselle oppilaalle sopivia haasteita ja harjoitteita ohjaajan avulla, minkä lisäksi korostuu pelien ja leikkien kautta oppiminen.

Sirkustunneilla lapset pääsevät tutustumaan sirkuksen maailmaan ja oppivat uusia temppuja. Tunneilla tutustutaan monipuolisesti lattia- ja ilma-akrobatiaan sekä erilaisiin sirkusvälineisiin. Ryhmissä harjoitellaan mm. kuperkeikkoja, kärrynpyöriä, trapetsia ja vertikaaliköyttä, ja tuntien sisällössä huomioidaan myös harrastajien omat toiveet. Uusien taitojen oppimisen lisäksi luovuus ja leikkisyys ovat osa harjoittelua.

Tyttöjen ja sukupuolivähemmistöjen parkourryhmä

Ryhmään ovat tervetulleita kaikki parkourista kiinnostuneet 12-18-vuotiaat tytöt ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvat. Ryhmässä on avoin taso, joten mukaan voi tulla harjoittelemaan omista lähtökohdista ja tekemään harjoitteita itselle sopivalla tavalla. Muiden ryhmien tapaan tällä tunnilla harjoitellaan parkourin lajitekniikoita, tehdään ratoja ja etsitään itselle sopivia haasteita. Osallistujien toiveet ja kiinnostuksen kohteet otetaan myös huomioon. Ryhmän tarkoituksena on madaltaa kynnystä osallistua ohjattuun parkourtoimintaan, mutta tytöt ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvat ovat tietysti tervetulleita myös kaikkiin muihinkin ryhmiin!

Parkourin Aktiiviryhmät

Lasten ja nuorten aktiiviryhmät on tarkoitettu jo ennestään parkourin perustaidot hallitseville, hyvää motivaatiota ja ryhmähenkeä osoittaville parkouraajille. Ryhmässä päästään tutustumaan myös parkourin filosofiaan ja treeniperiaatteisiin enemmän sekä annetaan vinkkejä omaan aktiiviseen ja vastuulliseen treenaamiseen.

Aikuiset Käsinseisonta

Käsinseisontatunnilla tehdään erilaisia harjoituksia, jotka parantavat käsinseisontaan nousuja, käsinseisonta-asentoa, kestävyyttä ja tasapainoilua. Harjoittelemme erikseen myös turvallista poistumista ja kaatumista käsinseisonnasta. Tunnilla tehdään alkulämmittely ja käsinseisontaa edistäviä liikkuvuus- ja voimaharjoituksia, työskennellään pareittain ja käytetään apuvälineitä. Kurssilla on avoin taso ja harjoituksia helpotetaan tai vaikeutetaan tarpeen mukaan. Ennakkotaitona kurssille tultaessa on ainoastaan oman vartalon painon kannattelu käsien varassa (esim. etunojapunnerrus).

Aikuiset Pariakrobatia

Pariakrobatiatunneilla harjoitellaan monipuolisesti erilaisia parin tai ryhmän kanssa tehtäviä nostoja, tasapainoliikkeitä ja akrobaattisia temppuja. Tunneilla tehdään aina alkulämmittely ja voima- ja liikkuvuusharjoituksia. Tunnille voi tulla yksin tai parin kanssa, ellei ryhmäkohtaisessa kuvauksessa toisin tarkenneta.