Ryhmät ja luku­järjestys

Tutustu tuntitarjontaan ja ilmoittaudu mukaan!

Toimitilamme sijaitsee Lauttasaaren Vattuniemessä erinomaisten kulkuyhteyksien varressa osoitteessa Itälahdenkatu 22a. Lisätietoja ilmoittautumisesta löydät täältä ja tarvittaessa voit myös laittaa meille sähköpostia osoitteeseen lauttasaari@parkourakatemia.fi.

 

  • Kevätkausi alkoi viikolla 2 (9.-15.1.2023) ja päättyy viikolla 22 (29.5.-4.6.2023)
  • Mikäli haluat osallistua toimintaan kuukausimaksulla, valitsethan tämän vaihtoehdon ilmoittautumisen yhteydessä.
  • Talvilomaviikolla 8 (20.-26.2.), pääsiäisenä (7.4. ja 9.-10.4.), vappuna 1.5. sekä helatorstaina 18.5. ei ole viikkotunteja. Pyhien treenit voi käydä korvaamassa saman ikäryhmän millä tahansa tunnilla kevätkauden aikana. Korvauksesta ei tarvitse ilmoittaa meille erikseen. Ilmoitamme klo 14 mennessä tänne mikäli jokin päivän tunneista on peruttu.

 

 

Larun lukkari kevät 2023

Ryhmäkuvaukset

Parkour/sirkus

Taaperot 3-4v

Taaperotunnilla harjoitellaan monipuolisesti erilaisia liikuntataitoja parkour- ja sirkusympäristössä. Oppilaat tutustuvat erilaisiin perusliikemalleihin kuten kiipeämiseen, hyppäämiseen ja pyörimiseen. Harjoittelu on leikinomaista ja oppilaita kannustavaa. Tunneilla tehdään alkulämmittelyleikki ja kehonhallintaa harjoittavia liikkeitä. Ennakkotaitoja ei tarvita.

Naperot 5-6v

Naperotunnilla harjoitellaan monipuolisesti erilaisia liikuntataitoja parkour- ja sirkusympäristössä. Oppilaat tutustuvat erilaisiin perusliikemalleihin kuten kiipeämiseen, hyppäämiseen ja pyörimiseen. Harjoittelu on leikinomaista ja oppilaita kannustavaa. Tunneilla tehdään alkulämmittelyleikki ja kehonhallintaa harjoittavia liikkeitä. Ennakkotaitoja ei tarvita.

Parkourtunnit

Parkour lapset 7-12v

Parkourtunneilla harjoitellaan monipuolisesti erilaisia parkourin perustekniikoita ja liikkumistapoja. Tunneilla harjoitellaan mm. erilaisia tapoja ylittää ja alittaa esteitä, hallittuja laskeutumisia, tasapainoilua, roikkumista sekä ratoja ja liikeyhdistelmiä. Harjoituksia helpotetaan tai vaikeutetaan tarpeen mukaan jokaiselle oppilaalle sopivaksi. Lasten tunneilla korostuu harjoittelun leikinomaisuus. Ennakkotaitoja ei tarvita.

Parkour nuoret 13-16v

Parkour nuoret

Parkourtunneilla harjoitellaan monipuolisesti erilaisia parkourin perustekniikoita ja liikkumistapoja vaihtelevissa ympäristöissä. Tunneilla harjoitellaan mm. erilaisia tapoja ylittää ja alittaa esteitä, hallittuja laskeutumisia, tasapainoilua, roikkumista sekä ratoja ja liikeyhdistelmiä. Harjoituksia helpotetaan tai vaikeutetaan tarpeen mukaan jokaiselle oppilaalle sopivaksi. Ennakkotaitoja ei tarvita.

Parkour nuoret aktiivi

Parkour Akatemian aktiiviryhmä on tarkoitettu jo ennestään parkourin perustaidot hallitseville, hyvää motivaatiota ja ryhmähenkeä osoittaville kouluikäisille parkouraajille. Ryhmässä päästään tutustumaan myös parkourin filosofiaan ja treeniperiaatteisiin enemmän sekä annetaan vinkkejä omaan aktiiviseen treenaamiseen.

Parkour/freerun aikuiset 16v+

Parkour aikuiset

Parkourtunneilla harjoitellaan monipuolisesti erilaisia parkourin perustekniikoita ja liikkumistapoja vaihtelevissa ympäristöissä. Tunneilla harjoitellaan mm. erilaisia tapoja ylittää ja alittaa esteitä, hallittuja laskeutumisia, tasapainoilua, roikkumista sekä ratoja ja liikeyhdistelmiä. Harjoituksia helpotetaan tai vaikeutetaan tarpeen mukaan jokaiselle oppilaalle sopivaksi. Tunneilla tehdään myös lajitaitoja tukevia voima- ja liikkuvuusharjoituksia. Ennakkotaitoja ei tarvita.

Freerun aikuiset

Freerun-tunneilla yhdistellään monipuolisesti erilaisia parkourin ja akrobatian perustekniikoita ja liikkumistapoja hyödyntäen erilaisia esteitä, palikoita ja patjoja. Tunneilla harjoitellaan mm. erilaisia ylityksiä, voltteja ja muita temppuja, sekä yhdistellään näitä liikesarjoiksi. Harjoituksia helpotetaan tai vaikeutetaan tarpeen mukaan. Tunneilla tehdään aina alkulämmittely sekä lajia tukevia voima- ja liikkuvuusharjoituksia. Ennakkotaitoja ei tarvita.

Parkour Fit 16v+ (UUTUUS!)

Kuntoparkourtunti aikuisille. Tunti on hikistä ja hauskaa treeniä niin aloittelijalle kuin edistyneemmällekin parkourharrastajalle. Kuntoillaan parkourtekniikoita hyödyntäen: lähinnä lihaskuntoharjoittelua ja motorisia taitoja. Sopii parkouraajan lajinomaiseksi oheisharjoitteluksi tai kuntoilijalle koko kehon toiminnalliseksi treeniksi. Ei vaadi aiempaa kokemusta parkourista.

Sirkustunnit

Akrobatia lapset 7-12v

Akrobatiaryhmissä harjoitellaan erilaisia akrobatiataitoja kuten kuperkeikkoja, käsinseisontaa ja kärrynpyöriä. Lisäksi luovuus ja leikkisyys ovat osa harjoittelua. Ennakkotaitoja ei tarvita, ja ohjaaja auttaa etsimään jokaiselle sopivia harjoitteita ja haasteita.

Akrobatia aikuiset 16v+

Akrobatiatunti aikuisille. Akrobatiaryhmissä harjoitellaan erilaisia akrobatiataitoja kuten kuperkeikkoja, käsinseisontaa, voltteja ja kärrynpyöriä. Aikuisten tunneilla tehdään lisäksi myös lajia tukevaa ominaisuusharjoittelua. Ennakkotaitoja ei tarvita, ja ohjaaja auttaa etsimään jokaiselle sopivia harjoitteita ja haasteita.

Käsinseisonta aikuiset 16v+

Huom! Ohjaus on englanninkielellä

Käsinseisontatunnilla tehdään erilaisia harjoituksia, jotka parantavat käsinseisontaan nousuja, käsinseisonta-asentoa, kestävyyttä ja tasapainoilua. Harjoittelemme erikseen myös turvallista poistumista ja kaatumista käsinseisonnasta. Tunnilla tehdään alkulämmittely ja käsinseisontaa edistäviä liikkuvuus- ja voimaharjoituksia, työskennellään pareittain ja käytetään apuvälineitä. Tunnilla on avoin taso ja harjoituksia helpotetaan tai vaikeutetaan tarpeen mukaan. Ennakkotaitona tarvitaan ainoastaan oman vartalon painon kannattelu käsien varassa (esim. etunojapunnerrus).

Ilmoittaudu mukaan

Varaa oma paikkasi harrastusryhmiin!